Πώς μπορώ να ελέγξω αν η συσκευή μου Android υποστηρίζει eSIM;

Το αν μια συσκευή είναι συμβατή με eSIM εξαρτάται από το αν ο κατασκευαστής περιλαμβάνει eSIM στις συσκευές του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε έναν κατάλογο συσκευών συμβατών με eSIM για εύκολο έλεγχο.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου μια συσκευή δεν υποστηρίζει την τεχνολογία eSIM, ακόμη και αν αναφέρεται ως συσκευή με δυνατότητα eSIM. 

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κατασκευαστής κινητών συσκευών ή πάροχος μπορεί να το προσαρμόσει. Σε ορισμένες χώρες και περιοχές, ενδέχεται να κυκλοφορούν μοντέλα χωρίς τη δυνατότητα eSIM. Ή ο πάροχος από τον οποίο αγόρασες τη συσκευή σου μπορεί να μην έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία eSIM.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξεις αν η συσκευή σου Android υποστηρίζει τεχνολογία eSIM. Λάβε υπόψη ότι τα βήματα μπορεί να μην ισχύουν για τη δική σου συσκευή. Ο καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιώσεις τη δυνατότητα eSIM είναι ακόμα μέσω του κατασκευαστή της συσκευής σου, του πωλητή ή του κύριου παρόχου.

Για συσκευές Samsung Galaxy:

 1. ΑΝΟΙΞΕ τις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, ΠΑΤΗΣΕ Συνδέσεις.
 2. ΠΑΤΗΣΕ Διαχείριση SIM.
 3. Εάν η επιλογή Προσθήκη eSIM είναι διαθέσιμη, η συσκευή σου πιθανότατα υποστηρίζει eSIM.

Επικοινώνησε με τον πάροχο ή τον κατασκευαστή της συσκευής σου για να επιβεβαιώσεις αν τα παραπάνω βήματα είναι δυνατά για τη συσκευή σου.

 

For Google Pixel devices:

 1. ΑΝΟΙΞΕ τις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, ΠΑΤΗΣΕ Δίκτυο & Internet.
 2. ΠΑΤΗΣΕ το + δίπλα στις κάρτες SIM.
 • Εάν στη σελίδα “Σύνδεση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας” υπάρχει η επιλογή “Λήψη SIM αντ’ αυτού;”, η συσκευή σου έχει δυνατότητα eSIM.

Επικοινώνησε με τον πάροχο ή τον κατασκευαστή της συσκευής σου για να επιβεβαιώσεις αν τα παραπάνω βήματα είναι δυνατά για τη συσκευή σου.

 

Για άλλες συσκευές Android:

 1. Πληκτρολόγησε*#06# και πάτησε το κουμπί κλήσης.
 2. Εάν η συσκευή σου είναι συμβατή με eSIM, λογικά θα μπορείς να δεις τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης eSIM (EID) της συσκευής σου. 

 

Η συσκευή σου πρέπει επίσης να είναι ξεκλείδωτη από τον πάροχο για να χρησιμοποιήσει eSIM. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς πολλαπλές κάρτες SIM ή/και eSIM από διαφορετικούς παρόχους. Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να ελέγξεις αν η συσκευή σου Android είναι ξεκλείδωτη. 

 1. Αφαίρεσε την κάρτα SIM του τηλεφώνου σου.
 2. Άλλαξε την κάρτα SIM με την άλλη κάρτα SIM από άλλο πάροχο. 
 3. Σε αυτό το σημείο θα μπορείς να δεις ότι το όνομα του παρόχου στο επάνω μέρος της αρχικής σου οθόνης έχει αλλάξει.
 4. Κάνε μία κλήση.

Εάν η κλήση συνδεθεί, το τηλέφωνό σου είναι ξεκλείδωτο. Εάν δεν μπορείς να κάνεις μια κλήση αυτή τη στιγμή, το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο στον πρώτο πάροχο. Σε αυτό το σημείο, μπορεί επίσης να εμφανιστεί μια ειδοποίηση στην οθόνη που να λέει ότι το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο.

Έλεγξε με τον κατασκευαστή της συσκευής σου, τον πωλητή ή τον κύριο πάροχο για να επιβεβαιώσεις τη δυνατότητα eSIM, αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος/η. 

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, μπορείς να επικοινωνήσεις με την ομάδα υποστήριξης. Θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε!

Σχετικές ερωτήσεις

Άλλα θέματα

Χρειάζεσαι ακόμα βοήθεια;

Επικοινώνησε μαζί μας και η ομάδα υποστήριξης πελατών μας θα επικοινωνήσει μαζί σου αμέσως.
Στείλε μας ένα μήνυμα
Πνευματικά δικαιώματα Airalo © 2024