Miten tarkistan, tukeeko Android-laitteeni eSIMiä?

Se, onko laite eSIM-yhteensopiva, riippuu siitä, sisällyttääkö valmistaja eSIM-kortin laitteisiinsa. Siksi meillä on luettelo eSIM-yhteensopivista laitteista tarkistusta varten.

Kuitenkin joissain tapauksissa laite ei tue eSIM-teknologiaa, vaikka se olisi merkitty eSIM-yhteensopivaksi.

Android on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä, joten mikä tahansa mobiililaitevalmistaja voi mukauttaa sitä. Joissain maissa ja joillain alueilla saattaa olla malleja, jotka on lanseerattu ilman eSIM-yhteensopivuutta. Voi myös olla, että laitteen sinulle myynyt operaattori ei ole ottanut eSIM-ominaisuutta käyttöön.

Tarkista alla olevia ohjeita noudattamalla, tukeeko Android-laitteesi eSIM-teknologiaa. Pidä mielessä, että ohjeet eivät välttämättä sovellu laitteeseesi. Paras tapa tarkistaa eSIM-yhteensopivuus on kysyä laitteen valmistajalta, myyjältä tai ensisijaiselta operaattorilta.

Samsung Galaxy -laitteet:

1. Avaa Asetukset-sovellus ja napauta Yhteydet.
  2. Napauta SIM-kortin hallinta.
  3. Jos Lisää eSIM on käytettävissä, laitteesi tukee todennäköisesti eSIMejä.

Muista ottaa yhteyttä palveluntarjoajaasi tai laitteen valmistajaan varmistaaksesi, ovatko yllä olevat vaiheet mahdollisia laitteellesi.

Google Pixel -laitteet:

1. Avaa Asetukset-sovellukset ja napauta Verkko ja Internet.
  2. Napauta + -merkkiä SIMs-kohdan vierestä.
  • Jos Yhdistä mobiiliverkkoon -sivulla on Ladataanko SIM sen sijaan? -vaihtoehto, laitteesi tukee eSIMiä.

Muista ottaa yhteyttä palveluntarjoajaasi tai laitteen valmistajaan varmistaaksesi, ovatko yllä olevat vaiheet mahdollisia laitteellesi.

Muut Android-laitteet:

1. Valitse numeroksi *#06# ja paina soittopainiketta.
  2. Jos laitteesi on eSIM-yhteensopiva, sinun tulisi nähdä laitteesi eSIMin ainutlaatuinen tunnusluku (EID).

Laitteesi on myös oltava operaattorin lukitsematon, jotta voit käyttää eSIM-korttia. Näin voit käyttää useita eri operaattoreiden SIM-kortteja ja/tai eSIMejä. Tarkista seuraavasti, onko Android-laitteessasi operaattorilukitus.

1. Poista puhelimen SIM-kortti.
  2. Vaihda SIM-kortti toisen operaattorin SIM-korttiin.
  3. Huomaat, että operaattorin nimi aloitusnäytön ylälaidassa on vaihtunut.
  4. Soita nyt johonkin numeroon.

Jos puhelin yhdistyy, puhelin ei ole operaattorilukittu. Jos et voi soittaa puhelua juuri nyt, ensimmäinen operaattori on lukinnut puhelimen. Näytössä saattaa myös olla samalla ilmoitus, että puhelin on lukittu.

Muista kysyä eSIM-tuesta laitevalmistajalta, myyjältä tai ensisijaiselta operaattorilta, jos et ole varma asiasta.