Кои уреди поддржуваат eSIM-картички?

Списокот подолу постојано се проширува бидејќи на пазарот се пуштаат повеќе уреди компатибилни со eSIM.

За да користите eSIM, вашиот уред мора да биде отклучен за секој оператор и компатибилен со eSIM. Погледнете го списокот подолу за да видите дали вашиот уред поддржува технологија за eSIM. (Имајте предвид дека може да важат ограничувања за конкретна земја и оператор.)*

Од јануари 2024 г., уреди компатибилни со eSIM се следниве:

APPLE*

 • iPhone 15
 • iPhone 15 Plus
 • iPhone 15 Pro
 • iPhone 15 Pro Max
 • iPhone 14
 • iPhone 14 Plus
 • iPhone 14 Pro
 • iPhone 14 Pro Max
 • iPhone 13
 • iPhone 13 Mini
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone SE (2022)
 • iPad Air (3rd generation)
 • iPad Air (4th generation)
 • iPad Air (5th generation)
 • iPad Pro 11-inch (1st generation)
 • iPad Pro 11-inch (2nd generation)
 • iPad Pro 11-inch (3rd generation)
 • iPad Pro 11-inch (4th generation)
 • iPad Pro 12.9-inch (3rd generation)
 • iPad Pro 12.9-inch (4th generation)
 • iPad Pro 12.9-inch (5th generation)
 • iPad Pro 12.9-inch (6th generation)
 • iPad (7th generation)
 • iPad (8th generation)
 • iPad (9th generation)
 • iPad (10th generation)
 • iPad Mini (5th generation)
 • iPad Mini (6th generation)
*Следниве уреди Apple НЕ СЕ компатибилни со eSIM:
•  Уредите iPhone од копнена Кина.
•  Уредите iPhone од Хонгконг и Макао (освен iPhone 13 Mini, iPhone 12 Mini, iPhone SE 2020 и iPhone XS).
*За iPhones и iPads купени во ТУРЦИЈА:
•  Ако уредот го поставувате за првпат по 23 јуни 2020 г., вашата eSIM-картичка ќе се активира по инсталацијата. Контактирајте со вашиот оператор ако немате овозможена eSIM.
   За уредите поставени пред горенаведениот датум, следете ги чекорите во оваа врска за да ја активирате вашата eSIM-картичка. Постапката може да побара од вас да ги избришете податоците на вашиот уред – уверете се дека претходно сте направиле резервна копија на уредот.
*Само уредите iPad со функции за Wi-Fi + Cellular се поддржани.

SAMSUNG*

 • Galaxy S24*
 • Galaxy S24+*
 • Galaxy S24 Ultra*
 • Galaxy S23 FE*
 • Galaxy A54 5G*
 • Galaxy S23*
 • Galaxy S23+*
 • Galaxy S23 Ultra*
 • Galaxy S22 5G*
 • Galaxy S22+ 5G*
 • Galaxy S22 Ultra 5G*
 • Galaxy S21 5G*
 • Galaxy S21+ 5G*
 • Galaxy S21 Ultra 5G*
 • Galaxy S20 5G*
 • Galaxy S20*
 • Galaxy S20+*
 • Galaxy S20+ 5G*
 • Galaxy S20 Ultra*
 • Galaxy S20 Ultra 5G*
 • Galaxy Z Flip
 • Galaxy Z Flip 3 5G
 • Galaxy Z Flip 4
 • Galaxy Z Flip 5
 • Galaxy Z Fold
 • Galaxy Z Fold 2
 • Galaxy Z Fold 3
 • Galaxy Z Fold 4
 • Galaxy Z Fold 5
 • Galaxy Note 20
 • Galaxy Note 20 5G
 • Galaxy Note 20 Ultra
 • Galaxy Note 20 Ultra 5G
*Следниве уреди Samsung Galaxy НЕ СЕ компатибилни со eSIM:
•  Сите уреди Galaxy со потекло од Кина, Хонгконг и Тајван.
•    Сите модели Galaxy FE „Издание за обожаватели“, освен Galaxy S23 FE.
•    Моделите Galaxy S20, S21* и Note 20 Ultra од САД.
*Повеќето уреди Samsung Galaxy купени во Јужна Кореја не поддржуваат eSIM-картички, освен Galaxy S23, S23+, S23 Ultra, Z Flip4, Z Fold4, Z Flip5, Z Fold5, A54 5G и Galaxy S23 FE.
*Достапноста на eSIM за Galaxy A54 5G може да се разликува во зависност од земјата/регионот или операторот. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Galaxy A54 5G е компатибилен со eSIM.
*Уредите од серијата Galaxy S21 (со исклучок на моделите FE) од Канада и САД може да се компатибилни со eSIM сè додека е инсталирано ажурирањето на One UI 4. Стапете во контакт со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Samsung е компатибилен со eSIM.

GOOGLE PIXEL

 • Pixel 8 Pro
 • Pixel 8
 • Pixel Fold
 • Pixel 7 Pro
 • Pixel 7a
 • Pixel 7
 • Pixel 6 Pro
 • Pixel 6a
 • Pixel 6
 • Pixel 5a
 • Pixel 5
 • Pixel 4a
 • Pixel 4
 • Pixel 4 XL
 • Pixel 3 & 3 XL*
 • Pixel 3a & 3a XL*
*Следните уреди Google Pixel НЕ СЕ компатибилни со eSIM:
          •    Моделите Pixel 3 со потекло од Австралија, Тајван и Јапонија и оние купени со услуга од оператори од САД или Канада, освен Sprint и Google Fi.
          •    Модели Pixel 3a купени во Југоисточна Азија и со услугата Verizon.

HAMMER*

 • Explorer PRO
 • Blade 3
 • Blade 5G
 • myPhone NOW eSIM
 • myPhone Hammer Construction
*Поддршката за eSIM е достапна само во одредени региони. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Hammer е компатибилен со eSIM.

HONOR*

 • Magic5 Pro
 • Magic4 Pro
 • Honor 90
*Поддршката за eSIM е достапна само во одредени региони. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Honor е компатибилен со eSIM.

HUAWEI

 • P40 
 • P40 Pro*
 • Mate 40 Pro
*Следните уреди HUAWEI НЕ СЕ компатибилни со eSIM:
         •    Huawei P40 Pro+
         •    Сите уреди Huawei купени во Кина не се компатибилни со eSIM.

MOTOROLA*

 • Moto G54
 • Edge 40 Neo
 • Edge 40 Pro
 • Edge+
 • Razr 40 Ultra
 • Razr 2022
 • Razr 2019
 • Razr 5G
 • G53 5G
*Поддршката за eSIM е достапна само во одредени региони. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Motorola е компатибилен со eSIM.

NOKIA*

 • G60
 • XR21
 • X30
*Поддршката за eSIM е достапна само во одредени региони. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Nokia е компатибилен со eSIM.

ONEPLUS*

 • OnePlus 12
 • OnePlus 11
*Поддршката за eSIM е достапна само во одредени региони. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред OnePlus е компатибилен со eSIM.

OPPO*

 • Reno6 Pro 5G
 • A55s 5G
 • Find N2 Flip
 • Find X3 Pro
 • Find X5
 • Find X5 Pro
 • Reno A
*Достапноста на eSIM може да се разликува во зависност од земјата/регионот или операторот. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Oppo е компатибилен со eSIM.

RAKUTEN*

 • Rakuten Big
 • Rakuten Big S
 • Rakuten Mini
 • Rakuten Hand
*Поддршката за eSIM е достапна само во Јапонија и одредени региони. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Rakuten е компатибилен со eSIM.

SHARP*

 • AQUOS Sense 8
 • AQUOS Sense 7
 • AQUOS Sense 6
 • AQUOS Sense 4 Lite
 • AQUOS R8 Pro
 • AQUOS R8
 • AQUOS R7
 • AQUOS R6
 • AQUOS Wish
 • AQUOS Zero 6
*Поддршката за eSIM е достапна само во Јапонија и одредени региони. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Aquos е компатибилен со eSIM.

SONY*

 • Xperia 1 V
 • Xperia 1 IV
 • Xperia 5 IV
 • Xperia 10 III Lite
 • Xperia 10 IV*
*Достапноста на eSIM може да се разликува во зависност од земјата/регионот или операторот. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Xperia е компатибилен со eSIM.
*Поддршката за eSIM за Sony Xperia 10 IV е достапна само во Европа. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Sony Xperia е компатибилен со eSIM.

VIVO*

 • X90 Pro*
 • V29 (European Version)*
 • V29 Lite 5G (European Version)*
*Достапноста на eSIM може да се разликува во зависност од земјата/регионот или операторот. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред vivo е компатибилен со eSIM.

XIAOMI*

 • 14 Pro
 • 13T
 • 13T Pro
 • 13
 • 13 Pro
 • 13 Lite
 • 12T Pro
 • Redmi Note 13 Pro
 • Redmi Note 13 Pro +
 • Redmi Note 11 Pro 5G*
*Достапноста на eSIM може да се разликува во зависност од земјата/регионот или операторот. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Xiaomi е компатибилен со eSIM.
*Поддршка за eSIM за Redmi Note 11 Pro 5G е достапна само во Јапонија. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред Redmi Note 11 Pro 5G е компатибилен со eSIM.

OTHERS*

 • Nuu Mobile X5
 • Gemini PDA 4G+Wi-Fi
 • Fairphone 4
*Достапноста на eSIM може да се разликува во зависност од земјата/регионот или операторот. Контактирајте со вашиот оператор или производител на уредот за да потврдите дека вашиот уред е компатибилен со eSIM.

WINDOWS 10*/ WINDOWS 11 LAPTOPS

ACER

 • Acer Swift 3
 • Acer Swift 7
 • Acer TravelMate P2
 • Acer TravelMate Spin P4
 • Acer TravelMate P6

ASUS

 • ASUS Mini Transformer T103HAF
 • ASUS NovaGo TP370QL
 • ASUS Vivobook Flip 14 TP401NA

DELL

 • Dell Latitude 7440
 • Dell Latitude 7210 2-in-1
 • Dell Latitude 9410
 • Dell Latitude 7310
 • Dell Latitude 7410
 • Dell Latitude 9510
 • Dell Latitude 5410
 • Dell Latitude 5411
 • Dell Latitude 5511

HP

 • HP Elitebook G5
 • HP Probook G5
 • HP Zbook G5
 • HP Spectre Folio 13

LENOVO

 • ThinkPad X1 Titanium Yoga 2 in 1
 • ThinkPad X1 Carbon Gen 9
 • ThinkPad X1 Fold
 • ThinkPad X1 Nano
 • ThinkPad X12 Detachable
 • Lenovo Flex 5G
 • Lenovo Yoga C630
 • Lenovo Miix 630
 • Lenovo Yoga 520
 • Lenovo Yoga 720 (2-in-1 models)

SURFACE*

 • Surface Pro 9
 • Surface Go 3
 • Surface Pro X
 • Surface Duo 2
 • Surface Duo
*За Windows 10: вашиот компјутер треба да има Windows 10, верзија 1703 или понова, за да може да користите eSIM. Уредот исто така треба да биде компатибилен со LTE.
*Surface: сите уреди заклучени за AT&T не поддржуваат eSIM-картички. Ако вашиот уред е купен преку друг оператор, можеби операторот ја оневозможил компатибилноста со eSIM во Surface Duo. Контактирајте со операторот за да потврдите.

Сè уште не сте сигурни дали вашиот уред е компатибилен со eSIM и отклучен за секој оператор? Ова може да го проверите во поставките за уредот (како што е наведено во статиите подолу) или да контактирате со операторот или производителот на уредот.

Како да проверам дали мојот уред со iOS поддржува eSIM-картички?

Како да проверам дали мојот уред со Android поддржува eSIM-картички?

Користете eSIM-картичка за да се поврзете со мобилен интернет на вашиот Windows PC (microsoft.com)

Поврзани прашања

Други теми

Сѐ уште ви треба помош?

Reach out to us and our customer support team will get back to you in a jiffy.
Испратете ни порака
Авторски права Airalo © 2024