Hoe activeer ik de eSIM op een iPhone of iPad in Turkije?

Sommige iPhones en iPads die in Turkije zijn gekocht hebben naar verluidt eSIM standaard uitgeschakeld.

Als je je apparaat na 23 juni 2020 hebt gekocht en geactiveerd, wordt je eSIM na het instellen geactiveerd en hoef je deze instructies niet te volgen. Als je geen eSIM hebt ingeschakeld, neem dan contact op met je mobiele provider.

De onderstaande instructies helpen je bij het activeren van je eSIM voor apparaten die vóór 23 juni 2020 zijn gekocht. Je moet je apparaat opnieuw instellen om de volgende procedure te voltooien, dus maak een back-up voordat je door gaat.

1. Maak een back-up van je apparaat. Zorg er vervolgens voor dat het is bijgewerkt naar het nieuwste iOS of iPadOS.
  2. Tik op Instellingen > Algemeen > Overdracht of stel opnieuw in
  3. Tik op Wis alle inhoud en instellingen.
  4. Voer desgevraagd je wachtwoord of Apple ID-wachtwoord in. Bevestig vervolgens dat je je apparaat wilt wissen.
  5. Nadat het wissen is voltooid, herstel je je iPhone of iPad vanaf je back-up.

Als je dat gedaan hebt, kun je nu een eSIM instellen op je iPhone of iPad.

Bovendien dien je er rekening mee te houden dat de IMEI van het apparaat volgens de lokale Turkse regelgeving voor het gebruik van roaming gegevensdiensten voor 91 dagen (gecumuleerd) of meer per 120 dagen geregistreerd moet zijn bij het Central Equipment Identity Register van Turkije. We raden je aan contact op te nemen met het CEIR voor meer informatie.

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze ondersteuningskanalen.

Bron: https://support.apple.com/en-us/HT211023