Hoe installeer en ik een eSIM op mijn iOS-apparaat en stel ik deze in?

Controleer de volgende punten om te garanderen dat je je eSIM kunt installeren en instellen:

Hieronder vind je de stapsgewijze instructies, maar misschien vind je onze videogids ook nuttig

Er zijn drie manieren om een eSIM op je apparaat te installeren:

Dit artikel leidt je door de QR-codemethode en handmatige methode.

I. VOORBEREIDING

1. Log in op je Airalo-account.
  2. Ga naar Mijn eSIM’s.
  3. Zoek de eSIM die je wilt installeren.
  4. Tik op de knop Gegevens.
  5. Tik op eSIM installeren/toegang tot gegevens
  6. Tik bovenaan op het tabblad Handmatig
  7. Je zou SM-DP+-adres en activeringscode moeten kunnen zien. Noteer dit of houd deze pagina open, zodat je de gegevens later kunt kopiëren.

II. INSTALLATIE

HANDMATIGE METHODE

1. Ga op je apparaat naar Instellingen
  2. Tik op Mobiel
  3. Tik op Toevoegen Mobiel abonnement of Toevoegen Mobiel gegevensabonnement.

Add Data Plan

4. Selecteer Voer info handmatig in. Je wordt gevraagd om het volgende in te voeren:

• SM-DP+-adres
    • Activeringscode
    • Bevestigingscode (indien beschikbaar in je Airalo-account)

5. Kies een label of aangepast label voor je eSIM.

6. Op de pagina Standaardlijn selecteer je je eSIM voor alleen mobiele gegevens

7. Je zou je nieuwe eSIM moeten zien onder je Mobiele gegevens of Mobiele gegevensabonnementen.

QR-CODEMETHODE

1. Ga op je apparaat naar Instellingen
  2. Tik op Mobiel
  3. Tik op Toevoegen Mobiel abonnement of Toevoegen Mobiel gegevensabonnement

Add Data Plan

4. Gebruik je afgedrukte QR-code of een ander apparaat dat de QR-code weergeeft om de QR-code van je eSIM te scannen

5. Voer de 4-cijferige bevestigingscode in als daarom wordt gevraagd. Je kunt deze stap overslaan als je de bevestigingscode niet hebt.

6. Kies een label of aangepast label voor je eSIM.

7. Op de pagina Standaardlijn selecteer je je eSIM voor alleen mobiele gegevens

8. Je zou je nieuwe eSIM moeten zien onder je Mobiele gegevens of Mobiele gegevensabonnementen.

IV. TOEGANG TOT GEGEVENS (QR-CODE- OF HANDMATIGE METHODE)

Na de installatie van je eSIM moet je ook de nodige aanpassingen doen voor de verbinding, zoals vereist op je eSIM-installatiepagina.

1. Ga op je apparaat naar Instellingen>Mobiel.
  2. Tik op je nieuw geïnstalleerde eSIM-abonnement.

3. Schakel SCHAKEL DEZE LIJN IN in voor je eSIM en schakel de Gegevensroaming in

4. Tik op dezelfde pagina op MOBIEL GEGEVENSNETWERK. Typ indien nodig de APN(toegangspuntnaam) in het daarvoor bestemde veld op je apparaat. Je vindt de APN-gegevens in de eSIM-installatiegegevens in je Airalo-app/-account.

5. Ga terug naar Instellingen>Mobiel.

6. Selecteer je eSIM voor Mobiele gegevens. Zorg ervoor dat je “Overschakelen mobiele gegevens toestaan” op UIT zet om kosten op je andere lijn te voorkomen.

7. Ga naar je eSIM-instellingen en selecteer het ondersteunde netwerk.