Hoe installeer en ik mijn eSIM op mijn Google Pixel 6- of 6 Pro-apparaat en stel ik deze in?

Allereerst moet je de volgende punten controleren om te garanderen dat je je eSIM kunt installeren en instellen:

Er zijn twee manieren om een eSIM aan je apparaat toe te voegen:

1. Scan de QR-code van het tabblad “QR-code” op je pagina Mijn eSIM’s. Let op: voor deze methode moet je de QR-code met een ander apparaat weergeven of deze afdrukken.
  2. Voeg de installatiegegevens handmatig toe via het tabblad “Handmatig” op dezelfde pagina.

De QR-codemethode is het beste als je de code kunt afdrukken of als je andere apparaten hebt die je kunt gebruiken om de code weer te geven. Zo niet, dan kun je kiezen voor de handmatige methode.

Na de installatie kun je je eSIM instellen via deze stappen.

IeSIM installeren

QR-CODEMETHODE

VOORBEREIDING

1. Log in op je Airalo-account.
  2. Ga naar Mijn eSIM’s.
  3. Op het tabblad Huidige eSIM’s zoek je de eSIM die je wilt installeren.
  4. Klik/tik op de knop Gegevens.
  5. Zoek je installatiegegevens:
    • Als je de Airalo-website gebruikt: klik op de knop Android-apparaat
    • Als je je Pixel-apparaat gebruikt: tik op de knop eSIM installeren/toegang tot gegevens
  6.  Standaard wordt het tabblad QR-code weergegeven.
    • Tik op de knop DELEN om de QR-code op een ander apparaat weer te geven of af te drukken.
    • Houd dit scherm open als je bent ingelogd met een ander apparaat.
  7. Sluit de Airalo-app of de browser met je Airalo-account niet af tijdens het installeren en instellen van je eSIM. Laat het op de achtergrond draaien.

INSTALLATIE

Een eSIM op je Pixel 6-/6 Pro-apparaat instellen:

1. Ga in de instellingen van je apparaat naar Netwerk en internet.
  2. Zoek naar Simkaarten en tik op de toevoegknop “+” ertegenover.
  3. Tik op In plaats daarvan een simkaart downloaden?

4. Het opent de pagina om je eSIM te downloaden. Tik op de knop Volgende. Het apparaat controleert de netwerkinformatie.
  5. Geef de QR-code weer vanaf een ander apparaat of gebruik de afgedrukte code en scan deze vervolgens via het onderstaande scherm van je Pixel-apparaat.
    Zorg ervoor dat de QR-codegebieden binnen het vak vallen om te voorkomen dat ze gedeeltelijk worden gedownload.
  6. Zodra de code is gescand, begint het apparaat weer netwerkinformatie te controleren.
  7. Bevestig of dit de eSIM is die je wilt toevoegen door op de knop Downloaden te tikken.
    Let op: omdat we verschillende providers gebruiken, kun je een andere naam zien dan Airalo.
  8. Zodra je download en installatie gelukt zijn, zie je de pagina Download voltooid.

Als je klaar bent om te reizen of in het land van bestemming bent, tik je op Instellingen zodat je je eSIM kunt instellen voor toegang tot mobiele gegevens.  Zo niet, dan kun je gewoon het bovenstaande scherm en je Airalo-app sluiten.

HANDMATIGE METHODE

VOORBEREIDING

1. Log in op je Airalo-account.
  2. Ga naar Mijn eSIM’s.
  3. Onder het tabblad Huidige eSIM’s zoek je de eSIM die je wilt installeren.
  4. Klik/tik op de knop Gegevens.
  5. Zoek je installatiegegevens:
    • Als je de Airalo-website gebruikt: klik op de knop Android-apparaat
    • Als je je Pixel-apparaat gebruikt: tik op de knop eSIM installeren/toegang tot gegevens
  6. Standaard wordt het tabblad QR-code weergegeven. Selecteer het tabblad Handmatig om deze methode te gebruiken.
  7. Kopieer het SM-DP+-adres en activeringscode met het pictogram kopiëren.
  8. Sluit de Airalo-app of de browser met je Airalo-account niet af tijdens het installeren en instellen van je eSIM. Laat het op de achtergrond draaien.

INSTALLATIE

Een eSIM op je Pixel 6-/6 Pro-apparaat instellen:

1. Ga in de instellingen van je apparaat naar Netwerk en internet.
  2. Zoek naar Simkaarten en tik op de toevoegknop “+” ertegenover.
  3. Tik op In plaats daarvan een simkaart downloaden?
  4. Het opent de pagina om je eSIM te downloaden. Tik op de knop Volgende.
    Het apparaat controleert de netwerkinformatie.
  5. Voor de handmatige methode: tik op Hulp nodig?

6. Tik op de link Handmatig invoeren.

7. Plak het gekopieerde SM-DP+-adres en activeringscode in de daarvoor bestemde ruimte.

8. Tik op de knop Doorgaan als het klaar is.

9. Als de code is gescand of handmatig is toegevoegd, begint het apparaat opnieuw te controleren op netwerkinformatie.
  10. Bevestig of dit de eSIM is die je wilt toevoegen door op de knop Downloaden te tikken.
    Let op: omdat we verschillende providers gebruiken, kun je een andere naam zien dan Airalo.

11. Zodra je download en installatie gelukt zijn, zie je de pagina Download voltooid.

Als je klaar bent om te reizen of in het land van bestemming bent, tik je op Instellingen zodat je je eSIM kunt instellen voor toegang tot mobiele gegevensAls dat niet het geval is, kun je het bovenstaande scherm en je Airalo-app gewoon sluiten.

IIToegang tot gegevens

VOORBEREIDING

1. Ga terug naar je Airalo-app of Airalo-account. Als je het al gesloten hebt, zorg er dan voor dat je opnieuw ingelogd bent.
  2. Scroll omlaag tot je Stap 2/2 – Toegang tot gegevens ziet.
  3. Je moet het volgende kunnen zien:
    1. Wat zijn de ondersteunde netwerken voor deze eSIM
    2. Onder APN:
      • Als er staat “De APN wordt automatisch ingesteld”, hoef je dit niet in te stellen omdat dat voor je wordt gedaan.
      • Anders moet je dit APN (toegangspuntnaam) handmatig instellen. Tik op het pictogram kopiëren.
    3. Controleer onder GEGEVENSROAMING of het AAN of UIT staat.

TOEGANG TOT GEGEVENS INSTELLEN

1. Ga naar de pagina Simkaarten. Ga op je apparaat naar Instellingen >> Netwerk en internet >> Simkaarten.
  2. Selecteer je onlangs geïnstalleerde eSIM door erop te tikken.
  3. Tik hierboven op het potloodpictogram om de eSIM goed te labelen.
    1. Gebruik deze indeling: Airalo – landnaam (of regionale/wereldwijde eSIM-naam).
      • Je hebt bijvoorbeeld lokale eSIM’s voor Macedonië: Airalo – Macedonië
      • Voor regionale of wereldwijde eSIM’s: Airalo – Eurolink OF Airalo – wereldwijd
    2. Tik op OPSLAAN.
      (De bovenstaande simkaartnaam is slechts een voorbeeld)

4. Zodra het label is opgeslagen, wordt de naam van de eSIM niet bijgewerkt, tenzij je het inschakelt. Zet de schuifregelaar op eSIM gebruiken.
  5. Tik op Ja.

6. Selecteer je nieuw gelabelde eSIM voor gegevens. Als je eerder andere eSIM’s hebt geselecteerd voor mobiele gegevens, wacht dan tot de overschakeling naar je nieuwe eSIM is voltooid.
  7. Zet Mobiele gegevens op AAN.

8. Zet Gegevensroaming indien nodig op AAN. Laat het anders uitgeschakeld.
  9. Stel indien nodig de Toegangspuntnaam (APN) in.
    • Als er staat “De APN wordt automatisch ingesteld”, hoef je dit niet in te stellen omdat dat voor je wordt gedaan.
    • Als je naast een woord een kopieerpictogram ziet, moet je dit APN (toegangspuntnaam) handmatig instellen.
      1. Tik op Toegangspuntnamen

2. Bewerk het veld Naam. Typ een willekeurig woord om dit APN te identificeren. Tik op OK.
      3. Bewerk het veld APN. Plak de eerder gekopieerde APN-instelling uit je Airalo-app. Tik op OK.
      4. Laat de andere velden leeg. Tik op Opslaan

5. Selecteer nu je nieuw toegevoegde APN. Ga vervolgens terug naar de vorige pagina om je netwerk in te stellen.
  10. Selecteer handmatig het netwerk van je eSIM.
    1. Ga terug naar je Airalo-app om te achterhalen welk netwerk je moet gebruiken.
    2. Schakel Automatisch netwerk selecteren UIT zodat je het netwerk kunt kiezen om verbinding mee te maken.
    3. Tik op het ondersteunde netwerk in de lijst.
  11. Tik op de terugknop en je bent klaar! Je zou nu verbinding moeten kunnen maken met een netwerk en mobiele gegevens moeten hebben.