Hoe installeer ik een eSIM op mijn Google Pixel–apparaat?

Niet alle Google Pixel-modellen zijn geschikt voor eSIM, dus het is een goed idee om te controleren of je apparaat eSIM's ondersteunt voordat je aan de slag gaat. Volg de stappen in dit artikel om te controleren of je Pixel-apparaat eSIM ondersteunt.

Als je hebt bevestigd dat je Google Pixel-apparaat compatibel is met eSIM en niet vergrendeld is door de provider, kun je deze stappen volgen om een eSIM in te stellen.

I. Voorbereiding

1. Log in op je Airalo-account.
  2. GA naar Mijn eSIM’s.
  3. TIK op de knop Gegevens van de eSIM die je wilt installeren.
  4. TIK op eSIM installeren/toegang tot gegevens.
  5. KIES de gewenste installatiemethode door op Direct, QR-code of Handmatig te tikken. Gebruik voor QR-code of Handmatig een ander apparaat om de QR-code weer te geven of kopieer de installatiecode.

II. Directe installatie

1. GA in de Airalo-app naar Mijn eSIM’s.
  2. TIK op de knop Gegevens van de eSIM die je wilt installeren.
  3. TIK op eSIM installeren/toegang tot gegevens.
  4. TAP op Directen tik vervolgens op Installeer eSIM.

5. TIK op Ja.
  6. GA naar Instellingen zodra de eSIM geïnstalleerd is.
  7. TAP Netwerk en internet.
  8. Niet alle Google Pixel-modellen zijn geschikt voor eSIM, dus het is een goed idee om te controleren of je apparaat eSIM's ondersteunt voordat je aan de slag gaat.
  9. TIK op de eSIM die je hebt geïnstalleerd.
  10. Schakel de wisselknop voor Mobiele gegevens en Roaming IN.

III. Installatie via QR-code

1. TIK in Instellingen op Netwerk en internet.
  2. TIK op het pictogram + naast Simkaarten.
  3. TAP In plaats daarvan een simkaart downloaden?
  4. TIK op Volgende en SCAN de QR-code die je vindt in de eSIM-gegevens in de Airalo-app.
  5. TAP Download om de eSIM te installeren.
  6. GA naar Instellingen zodra het downloaden van de eSIM is voltooid.
  7. Schakel de wisselknop IN om er voor te zorgen dat eSIM actief is.
  8. Schakel de wisselknop voor Mobiele gegevens en Roaming IN.

IV. Handmatige installatie

1. TIK in Instellingen op Netwerk en internet.
  2. TIK op het pictogram + naast Simkaarten.
  3. TAP In plaats daarvan een simkaart downloaden?
  4. TIK op <Volgende en TIK vervolgens op Hulp nodig?
  5. TIK op Handmatig invoeren en VOER de code in die je de eSIM-gegevens in de Airalo-app hebt gevonden of PLAK deze.
  6. TIK op Doorgaan om de eSIM te installeren.
  7. TIK op Instellingen zodra de eSIM is geïnstalleerd.
  8. Schakel de wisselknop IN om er voor te zorgen dat eSIM actief is.
  9. Schakel de wisselknop voor Mobiele gegevens en Roaming IN.

Je eSIM-profiel is nu geïnstalleerd op je Google Pixel-apparaat.