Wat moet ik doen als ik een Airalo-eSIM niet kan verwijderen op mijn Samsung Galaxy S22?

Sommige gebruikers van een Samsung Galaxy S22 hebben een bekend probleem gemeld waarbij ze een Airalo-eSIM-profiel niet van hun apparaat kunnen verwijderen of de simkaartbeheerder niet kan kunnen laden door een softwarebug.  Dit probleem kan frustrerend zijn, maar maak je geen zorgen. Er zijn tijdelijke oplossingen beschikbaar om je te helpen je eSIM's te beheren totdat er een software-update van Samsung wordt uitgebracht om het probleem op te lossen. Controleer op software-updates. Als er een update beschikbaar is, download en installeer deze dan.
  1. GA naar Instellingen.
  2. SCROL OMLAAG en TIK op Software-update.
  3. TIK op Downloaden installeren.
Voeg een fysieke simkaart toe/verwijder een fysieke simkaart. Hierdoor wordt de simkaartbeheerder gedwongen om opnieuw te laden.
  1. STEEK de simkaartverwijdertool in het gat om de simkaarthouder te ontgrendelen.
  2. TREK de simkaarthouder voorzichtig uit de sleuf.
  3. ZORG ERVOOR dat er een fysieke simkaart in de simkaarthouder is geplaatst.
  4. SCHUIF de simkaarthouder terug in de sleuf.
Start je apparaat opnieuw op. Door opnieuw op te starten kan een technische probleem worden opgelost.
  1. Houd de zijknop en de knop volume omlaag tegelijkertijd INGEDRUKT.
  2. TIK op Opnieuw opstarten.
  3. TIK nogmaals op de optie Opnieuw opstarten.
Stel de netwerkinstellingen opnieuw in. Hierdoor worden alle netwerkinstellingen opnieuw ingesteld, inclusief wifi, mobiele gegevens en bluetooth.
  1. GA naar Instellingen.
  2. SCROL OMLAAG en TIK op Algemeen beheer.
  3. TIK op Opnieuw instellen.
  4. TIK op Netwerkinstellingen opnieuw instellen.
  5. TIK op Instellingen opnieuw instellen om te bevestigen.
Mocht het probleem met het verwijderen van de Airalo-eSIM aanhouden na het uitvoeren van hierboven beschreven tijdelijke oplossing, neem dan contact op met Samsung of je provider, omdat het probleem gerelateerd kan zijn aan de software van het apparaat. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam. We helpen je graag!