Kan ik een eSIM opnieuw installeren?

Nee, eSIM's kunnen meestal niet opnieuw worden geïnstalleerd. We raden je ten zeerste aan geen eSIM te verwijderen die je nog van plan bent te gebruiken.

Als een eSIM eenmaal van je apparaat is verwijderd, kun je een foutmelding krijgen als je deze opnieuw probeert te downloaden. Je moet een nieuwe eSIM kopen, installeren en activeren om toegang te krijgen tot mobiele netwerken op je bestemming.

We adviseren de eSIM tijdelijk uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt. Please note, your validity period is not paused when you temporarily disable your eSIM.

Waarom je een eSIM die je nog wilt gebruiken niet moet verwijderen

In tegenstelling tot traditionele fysieke simkaarten die je kunt wisselen tussen apparaten, zijn eSIM's gebonden aan de hardware van het apparaat en kunnen ze niet gemakkelijk worden overgezet of opnieuw geïnstalleerd.

Wanneer de geldigheidsperiode van een eSIM afloopt of de gegevens op zijn, kun je die eSIM nog steeds opwaarderen met een nieuw gegevenspakket. Om een opwaardering te kopen, tik je op Mijn eSIM's > OPWAARDEREN en selecteer je het pakket dat je wilt kopen.

Waarom je je eSIM tijdelijk wilt uitschakelen

Het tijdelijk uitschakelen van een eSIM kan helpen gegevens te besparen wanneer je de eSIM niet actief gebruikt. Dit voorkomt ook dat je eSIM op de achtergrond gegevens verbruikt, wat vooral handig kan zijn als je op reis bent of als je beperkte gegevensabonnementen hebt.

Tijdelijk een eSIM uitschakelen op iOS-apparaten:

1. Ga naar Instellingen> Simkaarten.
2. Scrol naar de relevante eSIM en selecteer deze.
3. Schakel Schakel deze lijn in uit.

Tijdelijk een eSIM uitschakelen op Android-apparaten:

1. Ga naar Instellingen > Simkaarten en mobiele netwerken.
2. Scrol naar eSIM beheren en selecteer de relevante eSIM.
3. Selecteer Uitschakelen bij de vraag "Mobiel abonnement uitschakelen".

Houd er rekening mee dat de eSIM deze niet permanent wordt gedeactiveerd als je deze uitschakelt. Je eSIM wordt op inactief gezet totdat je deze opnieuw activeert.

Neem contact op met ons ondersteuningsteam als je problemen ondervindt met je eSIM of vragen hebt over het beheer ervan. We helpen je graag.