Waarom zie ik geen 5G in de statusbalk van mijn iPhone?

Na bevestiging dat je apparaat* en eSIM een 5G-netwerk ondersteunen, moet je in verbinding kunnen maken met een veel hogere gegevenssnelheid. Als je geen 5G ziet aangegeven in de statusbalk van je iPhone, volg dan de onderstaande stappen:
  1. Zorg ervoor dat je in een gebied bent met 5G-dekking.
  2. Ga naar Instellingen > Mobiel > tik op de simkaart van je voorkeur > Opties mobiele gegevens. Als bij spraak en gegevens 5G aan staat, heeft je apparaat 5G geactiveerd. Als 5G geen optie is, ondersteunt de eSIM geen 5G.
  3. Als je apparaat 5G heeft geactiveerd, schakel dan Vliegtuigmodus in en schakel het vervolgens uit om opnieuw verbinding te maken met een 5G-netwerk.
  Als je nog steeds geen 5G-verbinding hebt, neem dan contact met ons op via onze ondersteuningskanalen voor verdere hulp. *Alleen iPhone 12-modellen of later werken met de 5G mobiele netwerken. *Voor een verbinding met een 5G-netwerk is een gebied met 5G-dekking vereist. Als je te ver weg bent, kunnen de snelheden vertragen of terugvallen tot een 4G- of LTE-verbinding.