Hoe installeer en configureer ik mijn eSIM op mijn Pixel-apparaat?

Allereerst moet je de volgende punten controleren om te garanderen dat je je eSIM kunt installeren en instellen:

Er zijn 2 manieren om een eSIM aan je apparaat toe te voegen:

1. Door de QR-code op het tabblad “QR-code” te scannen
  2. Door de installatiegegevens handmatig toe te voegen via het tabblad “Handmatig”

I. VOORBEREIDING

1. Log in op je Airalo-account.
  2. Ga naar Mijn eSIM’s.
  3. Zoek de eSIM die je wilt installeren.
  4. Tik op de knop Gegevens.
  5. Tik op eSIM installeren/toegang tot data.
  6. Selecteer welk type installatie
    • Tik op de QR-code of Handmatige installatie. Druk de code af of gebruik een ander apparaat om de QR-code weer te geven.

II. INSTALLATIE

Een eSIM op je Pixel-telefoon/-apparaat instellen:

1. Ga in Instellingen naar Netwerk en internet.

2. Selecteer Mobiel netwerk.

3. Tik op Provider toevoegen.

4. Scan je QR-code of voer de code handmatig in.

5. Als het apparaat om je bevestiging vraagt, tik je op Starten

6. Het apparaat installeert automatisch je profiel

7. Je profiel is nu geïnstalleerd. Tik op Gereed.

8. Zorg er nu voor dat mobiele data en roaming geactiveerd zijn.

9. Indien vereist op je pagina eSIM installeren/toegang tot data, moet je de Toegangspuntnaam (APN) instellen zodat de dienst kan werken.

Scrol in het Mobiele netwerk omlaag en selecteer Namen toegangspunten.

10. Klik op Nieuwe APN

11. Voeg een naam toe aan de APN-instelling. Typ vervolgens in het veld APN de verkregen APN. Tik op OK.

12. Selecteer nu de APN dat je zojuist hebt aangemaakt.

Je eSIM-profiel maakt nu snel verbinding met het lokale netwerk.