Kako ću promijeniti postavke APN-a?

Vaš APN je "Naziv pristupne tačke'" vašeg uređaja i možda ćete trebati prilagoditi postavke APN-a uređaja da biste imali pristup podacima s određenim Airalo eSIM-ima. 

Ako su potrebne postavke APN-a za vaš eSIM, detalje APN-a možete pronaći na stranici za instalaciju eSIM-a tako što ćete otići na Moji eSIM-ovi> Detalji> Instaliraj eSIM/Pristupni podaci:

Slijedite ove korake da postavite APN:

Na iOS-u:

1. Idite na Postavke na svom uređaju

2. Idite na Cellular/Mobilni podaci

3. Odaberite eSIM u odjeljku Mobilni podatkovni paketi

4. Idi na Cellular/Mobilna podatkovna mreža

5. Unesite nove APN postavke u polje za APN u rubrici Mreža mobilnih podataka na telefonu/uređaju kako je napisano u detaljima instalacije eSIM kartice<0 > (sve malim slovima, sve jedna riječ) *globaldata je primjer. Različite eSIM kartice mogu zahtijevati različite vrste APN-a. Možete saznati APN vašeg eSIM-a tako što ćete otići na stranicu Instaliraj eSIM/pristupne podatke na vašem Airalo računu. U slučaju da APN nije dostupan, to znači da je APN eSIM automatski konfigurisan. 

6. Ostala polja možete ostaviti prazna

Na Androidu:

1. Idite na Postavke na svom uređaju

2. Idite na Mreža i internet odjeljak

3. Go to Mobilne mreže

4. Idite na Imena pristupnih tačaka 5. Unesite nove postavke za APN kao što je napisano u detaljima instalacije eSIM kartice  (sve malim slovima, sve jedna riječ)

*globaldata je primjer. Ispravne postavke APN-a bit će podijeljene s vama na stranici Instaliraj eSIM/pristupne podatke. 

6. Ostala polja možete ostaviti prazna.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno se obratite podršci.

Povezana pitanja

Druge teme

Još uvijek trebate pomoć?

Obratite nam se i naš tim za korisničku podršku će vam se brzo javiti.
Pošaljite nam poruku
Autorska prava Airalo © 2021
  • x