Bagaimanakah saya mengaktifkan eSIM pada iPhone atau iPad di Turki?

Bagaimanakah saya mengaktifkan eSIM pada iPhone atau iPad di Turki? Sesetengah iPhone dan iPad yang dibeli di Turki dilaporkan telah menyahdayakan eSIM secara lalai. Jika anda telah membeli dan mengaktifkan peranti anda selepas 23 Jun 2020, eSIM anda akan diaktifkan selepas persediaan dan anda tidak perlu mengikut arahan ini. Jika anda tidak mempunyai eSIM yang didayakan, hubungi pembekal mudah alih anda.  Arahan di bawah akan membantu anda mengaktifkan eSIM anda untuk peranti yang dibeli sebelum 23 Jun 2020. Anda mesti set semula peranti anda untuk melengkapkan prosedur yang berikut, jadi cipta sandaran sebelum meneruskan.

  1. Sandarkan peranti anda. Kemudian pastikan ia dikemas kini kepada iOS atau iPadOS yang terkini. 
  2. Ketik Seting > Umum > Pindahkan atau Set semula
  3. Ketik Padamkan Semua Kandungan dan Seting. 
  4. Apabila diminta, masukkan kod laluan atau kata laluan Apple ID anda. Kemudian sahkan bahawa anda ingin memadamkan peranti anda.
  5. Selepas pemadaman selesai, pulihkan iPhone atau iPad anda daripada sandaran anda.

Setelah selesai, anda kini boleh menyediakan eSIM pada iPhone atau iPad anda.  Di samping itu, sila maklum bahawa menurut peraturan tempatan Turki, untuk menggunakan perkhidmatan data perayauan selama 91 hari (terkumpul) atau lebih dalam tempoh 120 hari, IMEI peranti hendaklah didaftarkan dengan Pusat Daftar Identiti Peralatan Turki. Kami menasihati anda untuk menghubungi CEIR untuk mendapatkan maklumat lanjut. Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan berasa ragu-ragu untuk menghubungi saluran sokongan kami. Sumber: https://support.apple.com/en-us/HT211023

Soalan berkaitan

Tajuk lain

Masih perlukan bantuan?

Hubungi kami dan pasukan sokongan pelanggan kami akan menghubungi anda dengan cepat.
Hantar mesej kepada kami
Hak cipta Airalo © 2021
  • x