Adakah mana-mana app atau tapak web membataskan akses semasa menggunakan eSIM?

Airalo tidak membataskan akses anda kepada tapak web atau app. 

Semasa menggunakan eSIM, anda lazimnya boleh mengakses app dan tapak web yang anda kerap gunakan. Walau bagaimanapun, sesetengah platform mungkin mengenakan sekatan yang boleh menjejaskan akses anda. 

Berikut adalah beberapa sebab lazim sekatan yang mungkin anda hadapi untuk app dan tapak web semasa menggunakan eSIM anda:

  • Pengesetan proksi: Jika app atau tapak web mengesan bahawa sambungan anda dihalakan melalui pelayan proksi, ia mungkin menyekat akses atau mengehadkan kefungsian.
  • Protokol keselamatan: Jika langkah keselamatan yang digunakan oleh app atau tapak web tidak serasi dengan kaedah penghalaan yang digunakan oleh data eSIM, akses mungkin dibataskan.
  • Sekatan lokasi/penyedia perkhidmatan: Jika app atau tapak web mengesan bahawa anda mengaksesnya dari lokasi atau penyedia perkhidmatan yang tidak dibenarkan, ia boleh menyekat akses atau mengehadkan kefungsian.

Oleh sebab penghalaan data eSIM beroperasi melalui "platform perayauan," app atau tapak web tertentu mungkin tidak dapat diakses disebabkan pengesetan keselamatannya. Pembatasan ini tidak khusus kepada eSIM Airalo, tetapi ia boleh menyebabkan potensi sekatan apabila mengakses platform tertentu.

Jika anda menghadapi masalah mengakses app atau tapak web tertentu semasa menggunakan eSIM anda, kami mengesyorkan anda menghubungi pasukan sokongan app atau tapak web berkenaan untuk mendapatkan bantuan.

Jika anda memerlukan lebih banyak bantuan, sila hubungi pasukan sokongan kami. Kami berbesar hati untuk membantu.

 

Soalan berkaitan

Tajuk lain

Masih perlukan bantuan?

Hubungi kami dan pasukan sokongan pelanggan kami akan menghubungi anda dengan cepat.
Hantar mesej kepada kami
Hak cipta Airalo © 2021
  • x