Apakah itu eSIM Global Discover+?

eSIM Discover+ Global membolehkan pengguna terus berhubung dengan kawan, keluarga dan rakan sekerja di seluruh dunia melalui data, panggilan dan teks. eSIM ini juga menyediakan ketersambungan global yang segera dan mampu milik untuk pelancong pada bila-bila masa dan di mana sahaja mereka memerlukannya. Artikel ini menggariskan maklumat penting bagi memaksimumkan manfaatnya untuk sentiasa berhubung semasa anda berada di luar negara. 

  1. Adakah ia datang dengan nombor telefon? Ya, ia datang dengan nombor telefon. Setiap eSIM Global Discover+ disertakan dengan nombor telefon yang berpangkalan di Austria. Menambah kod negara yang sesuai ketika berkongsi nombor telefon eSIM anda memastikan komunikasi yang lancar. Kod negara untuk Austria ialah +43 dan ia mesti disertakan untuk semua panggilan dan teks masuk, sama ada tempatan atau antarabangsa.
  2. Bolehkah saya membuat panggilan telefon? Ya, anda boleh membuat dan menerima panggilan telefon. Apabila membuat panggilan menggunakan eSIM Global Discover+, pengguna perlu memastikan bahawa nombor yang di dail bermula dengan kod negara yang betul. Contohnya, jika pengguna berada di Jepun dan ingin memanggil seseorang di Filipina, mereka mesti memasukkan awalan nombor penerima dengan kod negara Filipina (+63) sebelum mendail. Gagal berbuat demikian boleh mengakibatkan percubaan panggilan yang gagal.
  3. Bolehkah saya menghantar mesej teks? Ya, anda boleh menghantar dan menerima mesej teks (SMS). Apabila anda menghantar SMS dengan eSIM Global Discover+, mulakan nombor telefon penerima dengan kod negara yang berkaitan adalah penting. Langkah ini menjamin kejayaan penghantaran mesej SMS. Gagal berbuat demikian boleh mengakibatkan mesej tidak dihantar.
  4. Bolehkah saya membeli pakej tambah nilai? Ya, anda boleh membeli tambah nilai untuk eSIM. Pakej data, panggilan dan teks tersedia, tetapi tambah nilai untuk data, suara atau SMS individu sendiri tidak disediakan. Menerima mesej teks masuk (SMS) tidak akan dikurangkan daripada baki SMS yang tersedia. Jika baki minit panggilan pengguna mencecah sifar, panggilan masuk tidak boleh diterima. Tambahan pula, panggilan yang berakhir dalam saat boleh dibundarkan kepada minit yang penuh.
  5. Bolehkah saya menjejak penggunaan saya? Anda juga boleh menjejak penggunaan data, panggilan dan teks anda dalam Aplikasi atau laman web Airalo.
  6. Adakah terdapat sebarang sekatan negara? Anda boleh menyemak senarai negara yang disokong di halaman maklumat produk eSIM Global Discover+.
  7. Adakah ini berfungsi pada semua peranti yang serasi eSIM? eSIM Discover+ Global berfungsi dengan lancar pada mana-mana peranti yang menyokong eSIM dan tidak dikunci rangkaian.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan malu untuk menghubungi pasukan sokongan kami dan kami gembira untuk membantu!

Soalan berkaitan

Tajuk lain

Masih perlukan bantuan?

Hubungi kami dan pasukan sokongan pelanggan kami akan menghubungi anda dengan cepat.
Hantar mesej kepada kami
Hak cipta Airalo © 2021
  • x