Bolehkah saya memasang semula eSIM?

Tidak, eSIM biasanya tidak boleh dipasang semula. Kami amat mengesyorkan anda agar tidak mengalih keluar mana-mana eSIM yang anda masih mahu gunakan. 

Sebaik sahaja eSIM dialih keluar dari peranti anda, anda mungkin menghadapi ralat apabila cuba memuatturunnya sekali lagi. Anda perlu membeli, memasang dan mengaktifkan eSIM baharu untuk mengakses rangkaian mudah alih di destinasi anda.

Kami mengesyorkan eSIM dinyahdayakan buat sementara waktu apabila anda tidak menggunakannya. Sila ambil perhatian, tempoh sah anda tidak dijeda apabila anda dinyahdayakan eSIM anda buat sementara waktu.

Mengapa anda tidak harus mengalih keluar eSIM yang anda masih mahu gunakan

Berbeza dengan kad SIM fizikal tradisional yang boleh ditukar antara peranti, eSIM terikat pada perkakasan peranti dan tidak boleh dipindahkan atau dipasang semula dengan mudah.

Apabila tempoh sah eSIM tamat atau kehabisan data, anda masih boleh menambah nilai eSIM tersebut dengan pakej data baharu. Untuk membeli tambah nilai, ketik eSIM Saya > TAMBAH NILAI dan pilih pakej yang anda ingin beli.

Mengapa anda mungkin mahu menyahdaya eSIM anda buat sementara waktu

Menyahdayakan eSIM buat sementara waktu boleh membantu anda menjimatkan data apabila anda tidak menggunakan eSIM secara aktif. Ini juga menghalang eSIM anda daripada menggunakan data di latar belakang, yang boleh menjadi sangat berguna semasa melancong atau apabila anda mempunyai pelan data yang terhad.

Untuk menyahdaya eSIM buat sementara waktu pada peranti iOS:

1. Pergi ke Pengesetan > Selular > SIM.
2. Tatal ke dan pilih eSIM yang berkaitan.  
3. Togol untuk matikan Hidupkan Talian Ini.

Untuk menyahdaya eSIM buat sementara waktu pada peranti Android:

1. Pergi ke Pengesetan > Kad SIM & rangkaian mudah alih.
2. Tatal ke Urus eSIM dan pilih eSIM yang berkaitan.
3. Pilih Nyahdaya daripada gesaan "Nyahdaya pelan mudah alih".

Perlu diingat bahawa menyahdayakan eSIM tidak menyahaktifkannya secara kekal. eSIM anda diletakkan dalam keadaan dorman sehingga anda memilih untuk mengaktifkannya semula. 

Jika anda menghadapi apa-apa masalah dengan eSIM anda atau mempunyai soalan tentang cara menguruskannya, sila hubungi pasukan sokongan kami. Kami berbesar hati untuk membantu anda.

Soalan berkaitan

Tajuk lain

Masih perlukan bantuan?

Hubungi kami dan pasukan sokongan pelanggan kami akan menghubungi anda dengan cepat.
Hantar mesej kepada kami
Hak cipta Airalo © 2021
  • x