Mengapakah saya tidak nampak 5G dalam bar status iPhone saya?

Selepas mengesahkan bahawa peranti* dan eSIM anda menyokong rangkaian 5G, anda sepatutnya dapat menyambung dengan kelajuan data yang jauh lebih tinggi. Jika anda tidak nampak 5G ditunjukkan pada bar status iPhone anda, sila ikut langkah di bawah:

  1. Pastikan anda berada dalam kawasan yang mempunyai liputan 5G.
  2. Pergi ke Pengesetan > Selular/Mudah alih > KETIK SIM keutamaan > Pilihan Selular/Data Mudah alih. Jika Suara & Data ada 5G On, peranti anda diaktifkan 5G. Jika 5G bukannya satu pilihan, eSIM tidak menyokong 5G.
  3. Jika peranti anda mempunyai 5G yang diaktifkan, hidupkan Mod Pesawat, kemudian matikannya untuk disambungkan semula ke rangkaian 5G.

  Jika anda masih tidak mempunyai sambungan 5G, sila hubungi kami di saluran sokongan kami untuk mendapatkan bantuan lanjut. *Model iPhone 12 atau terkemudian sahaja yang berfungsi dengan selular atau rangkaian mudah alih 5G. *Kawasan yang mempunyai liputan 5G diperlukan untuk menyambungkan ke rangkaian 5G. Dengan berada terlalu jauh boleh menyebabkan kelajuan perlahan atau menurun kepada sambungan 4G atau LTE.  

Soalan berkaitan

Tajuk lain

Masih perlukan bantuan?

Hubungi kami dan pasukan sokongan pelanggan kami akan menghubungi anda dengan cepat.
Hantar mesej kepada kami
Hak cipta Airalo © 2021
  • x