Hvordan kan jeg redusere dataforbruket på Android-enheten?

Android-enheter kommer med en funksjon som sparer på data, og som lar brukeren kontrollere hvilke apper som får tilgang til data i bakgrunnen og i forgrunnen. Apper i bakgrunnen forbruker mye data, så det å styre tilgangen kan hjelpe deg til å redusere dataforbruket. Slik gjør du det.

For Samsung Galaxy-enheter:

1. ÅPNE Innstillinger og TRYKK på Tilkoblinger.
  2. TRYKK på Dataforbruk.
  3. TRYKK på Datasparing.
  4. TRYKK på bryteren ved siden av «Slå på nå» for å aktivere datasparingsfunksjonen.

Du kan også velge hvilke apper som kan fortsette å bruke mobildata når Datasparing er aktivert. Trykk på Tillatt å bruke data mens Datasparing er på, og trykk deretter på bryteren ved siden av appen(e) for å gi tillatelse. For Google Pixel-enheter:

1. ÅPNE Innstillinger og TRYKK så på Nettverk og internett.
  2. TRYKK på Datasparing.
  3. TRYKK på bryteren ved siden av «Bruk datasparing» for å aktivere datasparingsfunksjonen.

Du kan også velge hvilke apper som kan bruke mobil når datasparingsfunksjonen er aktivert. TRYKK på Ubegrenset data, og TRYKK deretter på bryteren ved siden av appen(e) for å gi tillatelse.