Mogu li da reinstaliram eSIM?

Ne, eSIM-ovi obično ne mogu da se ponovo instaliraju. Toplo preporučujemo da ne uklanjate bilo koji eSIM koji nameravate ponovo da koristite. 

Kada se eSIM ukloni sa vašeg uređaja, može da se javi greška prilikom pokušaja da ga ponovo preuzmete. Moraćete da kupite, instalirate i aktivirate novi eSIM da biste pristupili mobilnim mrežama na vašem odredištu.

Predlažemo da privremeno onemogućite eSIM kada ga ne koristite. Imajte na umu da period važenja neće biti pauziran kada privremeno onemogućite svoj eSIM.

Zašto ne bi trebalo da uklonite eSIM koji želite ponovo da koristite

Za razliku od tradicionalnih fizičkih SIM kartica koje mogu da se stavljaju u druge uređaje i vraćaju, eSIM-ovi su vezani za hardver uređaja i ne mogu lako da se prenesu ili ponovo instaliraju.

Kada period važenja eSIM-a istekne ili mu ponestane podataka i dalje možete da dopunite taj eSIM novim paketom podataka. Da biste kupili dopunu, tapnite na Moji eSIM-ovi > DOPUNA i izaberite paket koji biste želeli da kupite.

Zašto biste želeli da privremeno onemogućite svoj eSIM

Privremeno onemogućavanje eSIM-a može da vam pomogne da sačuvate podatke kada ne koristite aktivno eSIM. Ovo takođe sprečava da vaš eSIM troši podatke u pozadini, što može posebno da bude korisno kada putujete ili kada imate ograničeni plan podataka.

Da biste privremeno onemogućili eSIM na iOS uređajima:

1. Idite na Settings > Cellular > SIMs.
2. Spustite se i izaberite odgovarajući eSIM.  
3. Isključite preklopnik Turn This Line On.

Da biste privremeno onemogućili eSIM na Android uređajima:

1. Idite na Podešavanja > SIM kartice i mobilne mreže.
2. Spustite se do Upravljanje eSIM-om i izaberite odgovarajući eSIM.
3. Izaberite Onemogući sa upita „Onemogući mobilni plan”.

Imajte na umu, onemogućavanje eSIM-a ga ne deaktivira trajno. Vaš eSIM je stavljen u stanje mirovanja dok ne odlučite da ga ponovo aktivirate. 

Ako naiđete na bilo kakve probleme sa eSIM-om ili imate pitanja u vezi sa upravljanjem njime, obratite se našem timu podrške. Rado ćemo vam pomoći.

Povezana pitanja

Druga pitanja

Još uvek vam treba pomoć?

Obratite nam se i naš tim za podršku korisnicima će vam se javiti začas.
Pošaljite nam poruku
Autorska prava Airalo © 2021
  • x