Hur kontrollerar jag om min Android-enhet stöder eSIM?

Om en enhet är eSIM-kompatibel beror på om tillverkaren inkluderar ett eSIM i sina enheter. Det är därför vi har en lista över eSIM-kompatibla enheter för enkel kontroll.

Det finns dock vissa fall där en enhet inte stöder eSIM-teknik, även om den anges som eSIM-kompatibel.

Android är ett operativsystem med öppen källkod, vilket innebär att alla tillverkare av mobila enheter eller operatörer kan anpassa det. I vissa länder och regioner kan det finnas modeller som släpps utan eSIM-kapacitet. Eller så kanske den operatör som du köpte din enhet från inte har aktiverat eSIM-funktionen.

Följ stegen nedan för att kontrollera om din Android-enhet stöder eSIM-teknik. Tänk på att stegen kanske inte är tillämpliga på din enhet. Det bästa sättet att bekräfta eSIM-kapacitet är fortfarande via din enhetstillverkare, leverantör eller primära operatör.

För Samsung Galaxy-enheter:

1. ÖPPNA appen Inställningar och tryck sedan på Anslutningar.
  2. TRYCK PÅ SIM-hanterare.
  3. Om Lägg till eSIM är tillgängligt stöder enheten sannolikt eSIM.

Kom ihåg att kontakta din leverantör eller enhetstillverkare för att bekräfta om stegen ovan är möjliga för din enhet.

För Google Pixel-enheter:

1. ÖPPNA Inställningar -appen, tryck sedan på Nätverk & Internet.
  2. TRYCK PÅ tecknet + bredvid SIM-kort.
  • Om sidan Anslut till mobilnät har alternativet "Ladda ner ett SIM-kort istället?" är din enhet eSIM-kompatibel.

Kom ihåg att kontakta din leverantör eller enhetstillverkare för att bekräfta om stegen ovan är möjliga för din enhet.

För andra Android-enheter:

1. SLÅ *#06# och tryck på samtalsknappen.
  2. Om din enhet är eSIM-kompatibel bör du kunna visa enhetens unika identifieringsnummer (EID) för eSIM.

Din enhet måste också vara operatörsupplåst för att kunna använda ett eSIM. Detta gör att du kan använda flera SIM-kort och/eller eSIM från olika operatörer. Följ dessa steg för att kontrollera om din Android-enhet är upplåst.

1. Ta bort telefonens SIM-kort.
  2. Byt ut SIM-kortet mot ett annat SIM-kort från en annan operatör.
  3. Du kan nu se att operatörens namn högst upp på startskärmen har ändrats.
  4. Ring nu ett samtal.

Om samtalet kopplas är din telefon upplåst. Om du inte kan ringa just nu är telefonen låst till den första operatören. I det här ögonblicket kan du också se ett meddelande på skärmen som säger att telefonen är låst.

Om du fortfarande är osäker bör du kontakta enhetstillverkaren, leverantören eller den primära operatören för att bekräfta eSIM-kapaciteten.