Hur kontrollerar jag om min iOS-enhet stöder eSIM?

Om en enhet är eSIM-kompatibel beror på om tillverkaren inkluderar ett eSIM. Det är därför vi har en lista med eSIM-kompatibla enheter för enkel kontroll.

I vissa länder och regioner kan det finnas modeller som släpps utan eSIM-kapacitet. Eller så kanske den operatör som du köpte din enhet från inte har aktiverat eSIM-funktionen.

Följ stegen nedan för att kontrollera om din iOS-enhet stöder eSIM-teknik. Kom ihåg att stegen kanske inte gäller för din enhet. Det bästa sättet att bekräfta eSIM-kapacitet är fortfarande via din enhetstillverkare, leverantör eller primära operatör.

För iPhone:

1. ÖPPNA appen Inställningar och tryck sedan på Allmänt.
  2. TRYCK PÅ Om.
  3. TRYCK PÅ Modellnummer tills det ändras till en kombination av AXXXX.
  4. BEKRÄFTA att Modellnumret på din iPhone inte kommer från en kinesisk region. Informationen finns i denna länk.

Om modellnumret inte matchar någon av enheterna i Kina, Hongkong och Macao bör din enhet vara eSIM-kompatibel. Ta sedan reda på om din iPhone är operatörslåst eller -upplåst genom att följa stegen nedan.

1. ÖPPNA appen Inställningar och tryck sedan på Allmänt.
  2. TRYCK PÅ Om.
  3. BLÄDDRA ner och leta efter fältet Operatörslås. Din iPhone är olåst om Inga SIM-begränsningar visas bredvid Operatörslås.

För iPad:

1. ÖPPNA appen Inställningar och tryck sedan på Allmänt.
  2. TRYCK PÅ Om.
  3. TRYCK PÅ Modellnummer tills det ändras till en kombination av AXXXX.
  4. BEKRÄFTA att Modellnumret på din iPad inte kommer från en kinesisk region. Informationen finns i denna länk.

Om modellnumret inte stämmer överens med någon av varianterna av det kinesiska fastlandet, Hongkong och Macao, bör din enhet vara eSIM-kompatibel så länge den stöder mobilfunktioner.

Om du fortfarande är osäker bör du kontakta enhetstillverkaren, leverantören eller den primära operatören för att bekräfta eSIM-kapaciteten.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vårt supportteam, så hjälper vi dig gärna!