Kan jag installera om ett eSIM?

Nej, eSIM kan vanligtvis inte återinstalleras. Vi rekommenderar bestämt att du inte tar bort något eSIM som du fortfarande tänker använda.

När ett eSIM tas bort från din enhet kan du stöta på ett fel när du försöker ladda ner det igen. Du måste köpa, installera och aktivera ett nytt eSIM för att få tillgång till mobilnät på din destination.

Vi rekommenderar att du tillfälligt avaktiverar eSIM när du inte använder det. Please note, your validity period is not paused when you temporarily disable your eSIM.

Varför du inte ska ta bort ett eSIM som du fortfarande vill använda

Till skillnad från traditionella fysiska SIM-kort som kan bytas ut mellan enheter är eSIM bundna till enhetens hårdvara och kan inte enkelt överföras eller installeras om.

När giltighetstiden för ett eSIM går ut eller datan tar slut kan du fortfarande fylla på det eSIM-kortet med ett nytt datapaket. Om du vill köpa en påfyllning trycker du på Mina eSIM > FYLL PÅ och väljer det paket du vill köpa.

Varför du kanske vill inaktivera ditt eSIM tillfälligt

Om du tillfälligt inaktiverar ett eSIM kan du spara data när du inte använder eSIM-kortet aktivt. Det förhindrar också att ditt eSIM förbrukar data i bakgrunden, vilket kan vara särskilt användbart när du reser eller när du har begränsade datapaket.

Så här inaktiverar du tillfälligt ett eSIM på iOS-enheter:

1. Gå till Inställningar > Mobilnät > SIM-kort.
2. Bläddra till och välj relevant eSIM.
3. Slå av Aktivera den här linjen.

Så här inaktiverar du tillfälligt ett eSIM på Android-enheter:

1. Gå till Inställningar > SIM-kort och mobilnät.
2. Bläddra till Hantera eSIM och välj relevant eSIM.
3. Välj Inaktivera i frågan "Inaktivera mobilabonnemang".

Tänk på att avaktivering av eSIM inte avaktiverar det permanent. Ditt eSIM sätts i viloläge tills du väljer att återaktivera det.

Om du stöter på problem med ditt eSIM eller har frågor om hur du hanterar det, kontakta vårt supportteam. Vi hjälper dig gärna.