Varför ser jag inte 5G i statusfältet på min iPhone?

När du har bekräftat att din enhet* och ditt eSIM stöder ett 5G-nätverk bör du kunna ansluta med en mycket högre datahastighet. Om du inte ser 5G indikerat i statusfältet på din iPhone, följ stegen nedan:
  1. Se till att du befinner dig i ett område med 5G-täckning.
  2. Gå till Inställningar > Mobiltelefon > TRYCK PÅ önskat SIM-kort > Mobildataalternativ. Om Röst & Data har 5G På har enheten 5G aktiverat. Om 5G inte är ett alternativ stöder inte eSIM 5G.
  3. Om din enhet har 5G aktiverat, slå på Flygplansläge och stäng sedan av det för att återansluta till ett 5G-nätverk.
  Om du fortfarande inte har en 5G-anslutning kan du kontakta oss via våra supportkanaler för ytterligare hjälp. *Endast iPhone 12-modeller eller senare fungerar med 5G-cellulära eller mobila nätverk. *Ett område med 5G-täckning krävs för att ansluta till ett 5G-nätverk. Om du befinner dig för långt bort kan hastigheterna bli långsammare eller sjunka till en 4G- eller LTE-anslutning.