Najbolje SIM kartice za moreplovce

Najbolje SIM kartice za moreplovce

Pristup pouzdanoj pokrivenosti mobilnom mrežom može biti izazov kada vas posao vodi na udaljena mesta — kao što je centar okeana. Biti povezan je borba na moru, posebno kada se mrežni toranj (ili kopno) ne vidi. Šta mora da radi moreplovac? Sastavili smo ovaj vodič za najbolje SIM kartice za moreplovce.

Ostanite povezani dok ste na moru

Pristup pouzdanoj pokrivenosti mobilnom mrežom može biti izazov kada vas posao vodi na udaljena mesta — kao što je centar okeana. Biti povezan je borba na moru, posebno kada se mrežni toranj (ili kopno) ne vidi. Šta mora da radi moreplovac? Sastavili smo ovaj vodič za najbolje SIM kartice za moreplovce.

Povezivanje na moru nije kao pronalaženje mobilne usluge na kampovanju. Malo je komplikovanije. Ne samo da ćete biti u udaljenim oblastima gde usluga ne postoji, već ćete morati da brinete i o stvarima kao što su:

  • U kojoj se zemlji nalazite. Na moru, nije uvek očigledno gde se nalaze granice. Vaš jedini znak može biti da vam telefon skuplja troškove rominga.
  • Koliko podataka će vam trebati. Pomorci imaju različite potrebe za podacima od drugih putnika. Trebaće vam plan koji podržava aktivnosti kao što su video pozivi i strimovanje.
  • Koliko dugo vas neće biti. Nije neuobičajeno ostati na moru i po nekoliko meseci. To može otežati promenu planova ili kupovinu novih SIM kartica. Moraćete unapred da isplanirate pristup internetu.
  • Da li vaš brod ima Wi-Fi. Neki brodovi imaju Wi-Fi. Ako je to vaš slučaj, vaša potreba za količinom podataka će se smanjiti. Pokušajte da saznate ovo unapred i napravite rezervni plan ako trebate da se oslonite na mobilne podatke. 
  • Koliko imate vremena pre putovanja. Ovo će odrediti da li možete da se dočepate tradicionalnog rešenja SIM kartice za pomorce ili ćete želeti da pogledate nešto poput eSIM-a.

3 najbolje SIM kartice za moreplovce

Imate nekoliko opcija kada birate SIM karticu za dugo putovanje na more. Evo tri najbolje SIM kartice za moreplovce, plus neka razmišljanja o tome koje je rešenje bolje.

Globalne SIM kartice za moreplovce

Globalne SIM kartice su dugo bile tradicionalan izbor za ljude na moru. To su obično fizičke SIM kartice koje morate naručiti unapred. Nude globalnu pokrivenost i planove sa dovoljno internet podataka da zadovolje vaše potrebe na moru.

Globalna SIM kartica je dobra opcija ako:

  • Imate telefon koji ne podržava eSIM tehnologiju
  • Je potrebno da ostanete povezani u nekoliko zemalja i regiona
  • Imate vremena da sačekate da SIM bude poručen i dostavljen

Lokalne SIM kartice za moreplovce

Lokalne SIM kartice su upravo onako kako zvuče: SIM kartice kupljene u regionu ili zemlji u kojoj se trenutno nalazite. Obično ćete dobiti lokalni broj i pristup planovima podataka po lokalnim cenama. To ih može učiniti neverovatno jeftinim, a da vam i dalje daju brze podatke, čineći ih privlačnom opcijom.

Lokalne SIM kartice nisu uvek najbolja opcija za ljude na moru. Kada pristanete u luku, potrebno je da ih potražite i da se uverite da vam preprodavac ne ponudi jedan po višoj ceni. Generalno su malo ograničeniji u količini osim ako ne nađete neki SIM koji nudi regionalnu uslugu. Isto tako, malo je verovatno da ćete moći da dopunite SIM onlajn, što znači da biste mogli da ostanete bez interneta.

Lokalne SIM kartice su ipak nešto što treba uzeti u obzir ako:

  • Ostajete u teritorijalnim vodama jedne zemlje
  • Bićete u luci na duži period
  • Je potreban lokalni broj za pozive i SMS poruke

eSIM-ovi za moreplovce

eSIM, ili ugrađena SIM kartica, je odlična opcija za moreplovce. Mnogo je praktičnija alternativa fizičkim SIM karticama. Za razliku od međunarodnih i lokalnih SIM kartica, nema fizičke komponente povezane sa eSIM-om. Umesto toga, možete kupiti i preuzeti eSIM paket iz naše eSIM prodavnice. Lako za instaliranje, moći ćete da se povežete na određenu mobilnu mrežu za nekoliko minuta.

eSIM je najfleksibilnija od tri najbolje SIM kartice za moreplovce. Možete kupiti plan podataka za jednu zemlju, regionalniili globalni i instalirati i uskladištiti više eSIM-ova pre putovanja. Treba vam još interneta? Lako ih je dopuniti onlajn kako biste sprečili gubitak interneta. Jedini nedostatak je što još svi telefoni ne podržavaju eSIM i morate biti povezani na internet da biste ga instalirali. Proverite da li vaš telefon podržava eSIM ovde.

Airalo eSIM ima mnogo prednosti ako:

  • Želite da ostanete povezani u više od 200 zemalja i svih regiona širom sveta
  • Želite fleksibilnost promene vašeg mobilnog plana dok putujete
  • Želite da koristite pristupačne internet podatke putem eSIM-a i nastavite da primate pozive i SMS-ove sa svojom primarnom SIM karticom
  • Želite globalni plan sa uslugama podataka, poziva i SMS-ova

Ostati povezan na moru ima svoje izazove — gde eSIM sve čini jednostavnim. Sa jednim eSIM-om ćete imati pokrivenost gde god da plovite. Nije potrebna fizička SIM kartica i možete lako da ostanete u kontaktu sa svojim najmilijima kod kuće. 

Srećna plovidba! Pogledajte Airalo prodavnicu za eSIM planove podataka i instantnu povezanost.


Jeste li spremni da isprobate eSIM-ove i promenite način na koji ostajete povezani?

Preuzmite Airalo aplikaciju da biste kupili, upravljali i dopunjivali svoje eSIM-ove bilo kada, bilo gde!

Airalo | Download mobile app
Airalo | Use your Free Credit

Koristite svoj zarađeni kredit.

Možete da zaradite 3 Airmoney USD kredita deljenjem vašeg koda za preporuku sa prijateljima.