Mogu li ponovo instalirati eSIM?

Ne, eSIM kartica se obično ne može ponovo instalirati. Strogo vam preporučujemo da ne uklanjate bilo koju eSIM karticu koju namjeravate i dalje koristiti. 

Nakon što jednom uklonite eSIM karticu sa svog uređaja, možda će vam se pojaviti greška kad je pokušate ponovo preuzeti. Morat ćete kupiti, instalirati i aktivirati novu eSIM karticu kako biste imali pristup mobilnoj mreži na svojoj destinaciji.

Preporučujemo vam da privremeno onemogućite eSIM karticu kad je ne koristite. Imajte na umu da vaš period važenja eSIM kartice nije pauziran kada je privremeno onemogućite.

Zašto ne biste trebali ukloniti eSIM karticu koju i dalje želite koristiti

Za razliku od tradicionalnih fizičkih SIM kartica koje se mogu prebacivati s uređaja na uređaj, eSIM kartice su vezane za hardver uređaja i ne mogu se lako prenijeti ili ponovo instalirati.

Kada istekne period važenja eSIM kartice ili su joj podaci pri kraju, još uvijek možete dopuniti tu eSIM karticu novim paketom podataka. Za kupovinu dopune dodirnite Moje eSIM kartice > DOPUNA zatim izaberite paket koji želite kupiti.

Zašto ćete možda željeti privremeno onemogućiti svoju eSIM karticu

Privremeno onemogućavanje eSIM kartice vam može pomoći da sačuvate podatke kad trenutno ne koristite eSIM. To će također spriječiti vašu eSIM karticu da troši podatke u pozadini, što može biti naročito korisno kada putujete ili kad imate ograničene planove podataka.

Za privremeno onemogućavanje eSIM kartice na iOS uređajima napravite sljedeće:

1. Idite na Postavke > Mobilne mreže > Kartice.
2. Kliznite i izaberite odgovarajuću eSIM karticu.  
3. Isključite opciju Uključi ovu liniju.

Za privremeno onemogućavanje eSIM kartice na Android uređajima napravite sljedeće:

1. Idite na Postavke > SIM kartice i mobilne mreže.
2. Kliznite na Upravljaj eSIM karticom zatim izaberite odgovarajuću eSIM karticu.
3. Izaberite opciju Onemogući iz prompta "Onemogući mobilni plan".

Imajte na umu, onemogućavanje eSIM kartice je neće trajno deaktivirati. Vaša eSIM kartica će biti u stanju neaktivnosti dok ne odlučite da je ponovo aktivirate. 

Ako naiđete na bilo kakve poteškoće sa svojom eSIM karticom ili imate pitanja o tome kako se njome upravlja, obratite se našem timu za podršku. Rado ćemo vam pomoći.

Povezana pitanja

Druge teme

Još uvijek trebate pomoć?

Obratite nam se i naš tim za korisničku podršku će vam se brzo javiti.
Pošaljite nam poruku
Autorska prava Airalo © 2021
  • x