Šta je to Discover+ Global eSIM?

Discover+ Global eSIM kartica omogućava korisnicima da ostanu povezani s prijateljima, obitelji i kolegama širom svijeta, putem mobilnih podataka, poziva i tekstualnih poruka. Ova eSIM kartica vam također pruža pristupačnu globalnu povezanost za putnike kad god treba i gdje god im treba. Ovaj članak opisuje ključne informacije za maksimiziranje njenih prednosti kako biste ostali povezani dok ste u inostranstvu. 

  1. Dolazi li s telefonskim brojem? Da, dolazi s telefonskim brojem. Svaki globalni eSIM Discover+ uključuje međunarodni telefonski broj sa sjedištem u Austriji. Dodavanje odgovarajućeg pozivnog broja zemlje prilikom dijeljenja vašeg eSIM telefonskog broja osigurava nesmetanu komunikaciju. Kod zemlje za Austriju je +43 i mora biti uključen za sve dolazne pozive i poruke, bilo da su lokalni ili međunarodni.
  2. Mogu li obavljati telefonske pozive? Da, možete uspostavljati i primati telefonske pozive. Prilikom pozivanja koristeći globalni eSIM Discover+, korisnici trebaju osigurati da broj koji biraju počinje s ispravnim kodom zemlje. Na primjer, ako je korisnik u Japanu i želi nazvati nekoga na Filipinima, mora dodati ispred broja primaoca kod Filipina (+63) prije biranja. Ako to ne uradite, možda nećete moći uspostaviti poziv.
  3. Mogu li slati SMS-ove? Da, možete slati i primati SMS-ove. Prilikom slanja SMS-a s globalnim eSIM-om Discover+, važno je da broj telefona primaoca počinje odgovarajućim kodom zemlje. Ovaj korak garantira uspješnu dostavu SMS-ova. Ako to ne uradite, poruke se možda neće moći dostaviti.
  4. Mogu li kupiti paket dopune? Da, možete kupiti dopunu za eSIM. Dostupni su paketi za dopunu podataka, poziva i poruka, ali pojedinačne dopune samo za podatke, pozive ili SMS nisu pružene. Primljene dolazne tekstualne poruke (SMS) neće biti oduzete od dostupnog SMS stanja. Ako preostale minute za pozive korisnika padnu na nulu, dolazni pozivi ne mogu biti primljeni. Osim toga, pozivi koji traju u sekundama zaokružit će se na punu minutu.
  5. Mogu li pratiti korištenje? Možete pratiti potrošnju podataka, poziva i tekstualnih poruka u Airalo aplikaciji ili na web stranici.
  6. Postoje li bilo koja ograničenja u vezi sa zemljom? Možete provjeriti listu podržanih zemalja na stranici s informacijama o proizvodu globalni eSIM Discover+.
  7. Radi li to na svim uređajima kompatibilnim sa eSIM-om? Discover+ Global eSIM kartica neprimjetno funkcionira na bilo kojem uređaju koji podržava eSIM kartice i koji je mrežno otključan.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno se obratite našem timu za podršku i rado ćemo vam pomoći.

Povezana pitanja

Druge teme

Još uvijek trebate pomoć?

Obratite nam se i naš tim za korisničku podršku će vam se brzo javiti.
Pošaljite nam poruku
Autorska prava Airalo © 2021
  • x