Mogu li ponovno instalirati eSIM?

Ne, eSIM-ovi se obično ne mogu ponovno instalirati. Toplo preporučujemo da ne uklanjate eSIM koji i dalje namjeravate koristiti. 

Kada uklonite eSIM iz svog uređaja, možda ćete naići na pogrešku kada ga ponovno pokušate preuzeti. Za pristup mobilnim mrežama na vašem odredištu trebate kupiti, instalirati i aktivirati novi eSIM.

Preporučujemo privremeno onemogućavanje eSIM-a kada ga ne koristite. Imajte na umu, razdoblje valjanosti se ne pauzira kada privremeno onemogućite svoj eSIM.

Zašto ne biste trebali ukloniti eSIM koji i dalje želite koristiti

Za razliku od tradicionalnih, fizičkih SIM kartica koje se mogu prebacivati iz jednog u drugi uređaj, eSIM je vezan za hardver uređaja i ne može se jednostavno prebacivati ili ponovno instalirati.

Kada istekne razdoblje valjanosti eSIM-a ili kada ostane bez podataka, i dalje možete nadoplatiti eSIM novim podatkovnim paketom. Za kupnju nadoplate, dodirnite Moji eSIM-ovi > NADOPLATI i odaberite paket koji želite kupiti.

Zašto biste možda htjeli privremeno onemogućiti svoj eSIM

Privremeno onemogućavanje eSIM-a može vam pomoći u čuvanju podataka kada eSIM ne koristite aktivno. Ovo i sprječava vaš eSIM u trošenju podataka u pozadini, što može biti osobito korisno tijekom putovanja ili kada imate planove s ograničenom količinom podataka.

Za privremeno onemogućavanje eSIM-a na iOS uređaju:

1. Idite na Postavke > Prijenosni > SIM-ovi.
2. Idite dolje i odaberite odgovarajući eSIM.  
3. Prebacite prekidač Uključi ovu liniju na isključeno.

Za privremeno onemogućavanje eSIM-a na Android uređajima:

1. Idite na Postavke > SIM kartice i mobilne mreže.
2. Idite dolje na Upravljaj eSIM-om i odaberite odgovarajući eSIM.
3. U poruci „Onemogući mobilni plan“ odaberite Onemogući.

Nemojte zaboraviti da onemogućavanje neće trajno deaktivirati eSIM. Vaš je eSIM stavljen u mirovanje dok se ne odlučite reaktivirati ga. 

Ako naiđete na bilo kakve poteškoće s vašim eSIM-om ili imate pitanja o upravljanju njime, javite se našem timu za podršku. Rado ćemo vam pomoći.

Povezana pitanja

Ostale teme

Još uvijek trebate pomoć?

Obratite nam se i naš tim za korisničku podršku javit će vam se u tren oka.
Pošaljite nam poruku
Autorska prava Airalo © 2021
  • x