Bagaimanakah saya boleh mengeluarkan eSIM daripada peranti iOS saya?

Anda boleh mengeluarkan eSIM daripada peranti anda dengan selamat apabila:

Tiada lagi pakej data yang aktif untuk eSIM

  • Apabila anda membeli eSIM daripada Airalo, ia sentiasa datang dengan pek data yang sedia untuk diaktifkan. Anda boleh nampak perkara ini daripada akaun anda (pada Aplikasi atau laman web Airalo) jika masih terdapat pakej data yang aktif untuk eSIM anda (masih belum tamat tempoh). Jika ini perkaranya, jangan padamkan eSIM daripada peranti anda.

Anda tidak lagi mahu menggunakannya

  • Sesetengah eSIM daripada Airalo hanya boleh digunakan sekali dan tidak boleh ditambah nilai. Anda boleh mengeluarkan eSIM ini selepas menggunakannya. 
  • Jika anda mempunyai eSIM yang anda tidak merancang untuk menggunakannya, anda juga boleh mengeluarkannya.  

eSIM baharu anda adalah untuk negara/wilayah yang sama

  • Apabila anda membeli eSIM dari kedai, anda akan menerima eSIM baharu pada setiap kali. eSIM baharu akan sentiasa perlu dipasang. Perkara yang terbaik ialah untuk mula memasang pada pada tempat yang bersih untuk mengelakkan kekeliruan dengan eSIM yang berada dalam peranti. 

Untuk mengeluarkan eSIM anda daripada peranti, navigasi ke Seting Mudah alih/Selular anda, ketik pada eSIM yang anda mahu padamkan dan pilih "Keluarkan Pelan Data Mudah alih". Bergantung kepada peranti, ia juga boleh jadi "Keluarkan eSIM", "Padam Pelan Mudah alih" atau sesuatu yang serupa.

Untuk arahan langkah demi langkah tentang cara mengalih keluar eSIM daripada peranti iOS, sila rujuk 'Bagaimana saya boleh mengalih keluar eSIM daripada iOS saya peranti?'.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, sila berasa bebas untuk hubungi sokongan.  

Soalan berkaitan

Tajuk lain

Masih perlukan bantuan?

Hubungi kami dan pasukan sokongan pelanggan kami akan menghubungi anda dengan cepat.
Hantar mesej kepada kami
Hak cipta Airalo © 2021
  • x