Как да проверя дали моето устройство с Android поддържа eSIM?

Дали дадено устройство е съвместимо с eSIM зависи от това дали производителят включва eSIM в своите устройства. Ето защо сме подготвили списък на устройствата, съвместими с eSIM, за лесна проверка.

В някои случаи обаче дадено устройство не поддържа технологията eSIM, дори да е посочено като поддържащо eSIM. 

Android е операционна система с отворен код, което означава, че всеки производител на мобилни устройства или оператор може да я персонализира. В някои страни и региони може да има модели, пуснати на пазара без възможност за eSIM. Възможно е операторът, от когото сте закупили устройството си, да не е активирал функцията eSIM.

Следвайте стъпките по-долу, за да проверите дали вашето устройство с Android поддържа технологията eSIM. Имайте предвид, че стъпките може да са приложими или да не са приложими за вашето устройство. Най-добрият начин за потвърждаване на възможността за използване на eSIM продължава да бъде чрез производителя на устройството, търговеца или основния оператор.

За устройства Samsung Galaxy:

 1. Отворете приложението Настройки, след което докоснете Връзки.
 2. Докоснете Мениджър на SIM.
 3. Ако Добавяне на eSIM е налично, вашето устройство вероятно поддържа eSIM.

Не забравяйте да се свържете с доставчика си или с производителя на устройството, за да потвърдите дали горните стъпки са възможни за вашето устройство.

 

За устройства Google Pixel:

 1. Отворете приложението Настройки, след което натиснете Мрежа и интернет.
 2. Докоснете знака + до SIM.
 • Ако на страницата „Свързване с мобилна мрежа“ има опция „Изтегляне на SIM вместо това?“, устройството ви е съвместимо с eSIM.

Не забравяйте да се свържете с доставчика си или с производителя на устройството, за да потвърдите дали горните стъпки са възможни за вашето устройство.

 

За други устройства с Android:

 1. Наберете *#06# и натиснете бутона за повикване.
 2. Ако устройството ви е съвместимо с eSIM, трябва да можете да видите уникалния идентификационен номер (EID) на eSIM на устройството си. 

 

За да използвате eSIM, устройството ви трябва да е отключено от оператора. Това ви позволява да използвате няколко SIM и/или eSIM от различни оператори. Следвайте тези стъпки, за да проверите дали вашето устройство с Android е отключено. 

 1. Извадете SIM картата на телефона.
 2. Заменете SIM картата с друга SIM карта от друг оператор. 
 3. Сега можете да видите, че името на оператора в горната част на началния екран е променено.
 4. Сега направете повикване.

Ако повикването се свърже, телефонът ви е отключен. Ако не можете да осъществите повикване в момента, телефонът е заключен към първия оператор. В този момент на екрана може да се появи съобщение, че телефонът е заключен.

Ако все още не сте сигурни, не забравяйте да се обърнете към производителя на вашето устройство, търговеца или основния оператор, за да потвърдите възможността за използване на eSIM. 

Ако имате въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нашия екип за поддръжка и ние с удоволствие ще ви помогнем!

Свързани въпроси

Други теми

Все още имате нужда от помощ?

Свържете се с нас и нашият екип за обслужване на клиенти ще се свърже с вас на мига.
Изпратете ни съобщение
Авторско право Airalo © 2024 г.