Hoe kan ik sms’en en oproepen ontvangen terwijl ik met mijn eSIM alleen geschikt voor gegevens verbonden ben?

Als je eSIM alleen gegevens ondersteunt, kun je nog steeds een andere lijn gebruiken voor spraak en sms.

Raadpleeg de aanvullende informatie van je eSIM voor je type abonnement. U kunt leren hoe u dit moet doen door: "Kan ik bellen of sms'en met mijn eSIM?" aan te vinken.

Om je primaire lijn te gebruiken voor spraak en tekst terwijl je je eSIM gebruikt voor gegevens, moet je de primaire lijn inschakelen en instellen als je standaard spraaklijn.

De gegevensroaming moet mogelijk ook worden ingeschakeld, afhankelijk van de vereisten van je eigen provider. Dit kan roamingkosten met zich meebrengen, dus we raden je ten zeerste aan je eigen provider te raadplegen voor informatie over de kosten voordat je doorgaat.

Op iOS

1. Ga naar Instellingen>Mobiel
  2. Tik op je hoofd-/primaireregel
  3. Zet "Schakel deze lijn in" op AAN
  4. Ga terug naar Mobiel. Tik vervolgens op "Standaard spraaklijn"
  5. Selecteer je hoofd-/primaire lijn
  6. Ga terug naar de pagina Mobiel. Selecteer deze keer Mobiele gegevens
  7. Zorg ervoor dat je je eSIM geselecteerd hebt voor mobiele gegevens.

Op Samsung-apparaten

OPTIE 1: via het paneel Snelle instellingen

1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. (Mogelijk moet je nogmaals naar omlaag vegen om het volledige menu te zien)
  2. Je zou OPROEPEN | TEKSTBERICHTEN | MOBIELE GEVENS moeten kunnen zien. Tik opBellen.
  3. Selecteer uw hoofd-/primaireregel
  4. Doe hetzelfde voor Sms
  5. Zorg ervoor dat je je eSIM ook geselecteerd hebt voor mobiele gegevens.

OPTIE 2: via Instellingen

1. Ga naar Instellingen Verbindingen > Simkaartbeheerder
  2. Scroll omlaag tot je het onderdeel Voorkeurssimkaart ziet
  3. Tik opOproepen.
  4. Selecteer uw hoofd-/primaireregel
  5. Doe hetzelfde voor Sms
  6. Zorg ervoor dat je je eSIM geselecteerd hebt voor mobiele gegevens.

Op Pixel-apparaten

(Let op: de onderstaande stappen kunnen verschillen afhankelijk van je Pixel-model)
  1. Ga naar Instellingen >Netwerk en internet > Simkaarten
  2. Selecteer je hoofd-/primaire lijn
  3. Zet Simkaart gebruiken op AAN  om het in te schakelen(als het nog niet is ingeschakeld, ga anders naar de volgende stap)
  4. Zoek naar Oproepvoorkeuren en tik er op.
  5. Er verschijnt een venster met de vraag welk abonnement je wilt gebruiken voor oproepen.
  6. Selecteer uw hoofd-/primaireregel
  7. Doe hetzelfde bij stap 3, deze keer voor Sms-voorkeuren.
  8. Voor mobiele gegevens moet je ervoor zorgen dat je eSIM hiervoor is geselecteerd.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, zou je je hoofd-/primaire lijn moeten hebben ingesteld voor gesprekken of sms en vervolgens je eSIM’s voor mobiele gegevens.