Cum verific dacă dispozitivul meu Android acceptă un eSIM?

Un dispozitiv este compatibil cu un eSIM numai dacă producătorul include un cip eSIM în dispozitivele sale. De aceea, avem o listă de dispozitive compatibile eSIM pentru o verificare facilă.

Cu toate acestea, există unele cazuri când un dispozitiv nu acceptă tehnologia eSIM, chiar dacă este listat ca fiind compatibil eSIM. 

Android este un sistem de operare open-source, ceea ce înseamnă că orice producător de dispozitive mobile sau operator îl poate personaliza. În unele țări și regiuni, pot exista modele lansate fără cip eSIM. Sau, operatorul de la care ați achiziționat dispozitivul poate să nu aibă funcția eSIM activată.

Urmați pașii de mai jos pentru a verifica dacă dispozitivul dvs. Android acceptă tehnologia eSIM. Vă rugăm să rețineți că pașii se pot aplica sau nu pentru dispozitivul dvs. Cel mai bun mod de a confirma că dispozitivul acceptă un eSIM este prin intermediul producătorului, furnizorului sau operatorului principal al dispozitivului.

Pe dispozitivele Samsung Galaxy:

 1. DESCHIDEȚI aplicația Setări, apoi ATINGEȚI Conexiuni.
 2. ATINGEȚI Manager carduri SIM.
 3. Dacă opțiunea Adăugare eSIM este disponibilă, este posibil ca dispozitivul dvs. să accepte eSIM-uri.

Nu uitați să contactați furnizorul sau producătorul dispozitivului pentru a confirma dacă pașii de mai sus sunt posibili pentru dispozitivul dvs.  

Pe dispozitivele Google Pixel:

 1. DESCHIDEȚI aplicația Setări, apoi ATINGEȚI Rețea & Internet.
 2. ATINGEȚI semnul + de lângă SIM-uri.
 • Dacă pe pagina Conectare la rețeaua mobilă există opțiunea „Descărcați un SIM?”, dispozitivul dvs. este compatibil cu un eSIM.

Nu uitați să contactați furnizorul sau producătorul dispozitivului pentru a confirma dacă pașii de mai sus sunt posibili pentru dispozitivul dvs.  

Pentru alte dispozitive cu Android:

 1. TASTAȚI *#06# și apăsați butonul de apelare.
 2. Dacă dispozitivul dvs. este compatibil cu un eSIM, ar trebui să puteți vedea numărul unic de identificare (EID) al eSIM-ului. 

 

Pentru a utiliza un eSIM, dispozitivul dvs. trebuie, de asemenea, să fie liber de rețea. Acest lucru vă permite să utilizați cartele SIM și/sau eSIM-uri de la diferiți operatori. Urmați acești pași pentru a verifica dacă dispozitivul dvs. Android este deblocat. 

 1. Scoateți cartela SIM din telefon.
 2. Introduceți o cartelă SIM de la un alt operator. 
 3. Acum puteți vedea că numele operatorului din partea de sus a ecranului de pornire s-a schimbat.
 4. Acum inițiați un apel.

Dacă apelul se derulează, telefonul dvs. este liber de rețea. Dacă nu puteți efectua apelul, telefonul este blocat în rețeaua primului operator. În acest moment, este posibil să vedeți și o notificare pe ecran care vă anunță că telefonul este blocat într-o rețea.

Nu uitați să verificați la producătorul dispozitivului, furnizorul sau operatorul principal pentru a confirma că dispozitivul acceptă un eSIM. 

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să contactați echipa noastră de asistență, vă vom ajuta cu plăcere!

Întrebări similare

Alte subiecte

Încă aveți nevoie de ajutor?

Luați legătura cu noi și echipa noastră de asistență pentru clienți vă va răspunde imediat.
Trimiteți-ne un mesaj
Copyright Airalo © 2021
 • x