Hoe controleer ik of mijn Android-apparaat eSIM's ondersteunt?

Of een apparaat geschikt is voor eSIM's hangt af van de vraag of de fabrikant een eSIM in zijn apparaten heeft opgenomen. Daarom hebben we een lijst met eSIM-compatibele apparaten voor eenvoudige controle.

Er zijn echter gevallen waarin een apparaat de eSIM-technologie niet ondersteunt, ook al staat het vermeld als geschikt voor eSIM. 

Android is een opensource besturingssysteem, wat betekent dat elke fabrikant van mobiele apparaten of provider het kan aanpassen. In sommige landen en regio's kunnen er modellen worden uitgebracht zonder eSIM-functie. Het kan ook zijn dat de provider waar je je apparaat hebt gekocht geen eSIM-functie heeft ingeschakeld.

Volg de onderstaande stappen om te controleren of je Android-apparaat de eSIM-technologie ondersteunt. Houd er rekening mee dat de stappen al dan niet van toepassing kunnen zijn op jouw apparaat. De beste manier om de eSIM-functie te bevestigen is nog steeds via de fabrikant van het apparaat, de verkoper of de primaire provider.

Voor Samsung Galaxy-apparaten:

 1. OPEN de app Instellingen en TIK vervolgens op Verbindingen.
 2. TIK OP SIM-beheer.
 3. Als eSIM toevoegen beschikbaar is, ondersteunt je apparaat waarschijnlijk eSIM's.

Onthoud om contact op te nemen met je provider of de fabrikant van je apparaat om te bevestigen of bovenstaande stappen mogelijk zijn voor jouw apparaat.  

Voor Google Pixel-apparaten:

 1. OPEN de app Instellingen en TIK vervolgens op Netwerk en internet.
 2. TIK op de + naast Simkaarten.
 • Als de pagina Verbinden met mobiel netwerk een optie "Een simkaart downloaden?" heeft, is je apparaat geschikt voor eSIM.

Onthoud om contact op te nemen met je provider of de fabrikant van je apparaat om te bevestigen of bovenstaande stappen mogelijk zijn voor jouw apparaat.  

Voor andere Android-apparaten:

 1. KIES *#06# en druk op de belknop.
 2. Als je apparaat geschikt is voor eSIM, moet je het unieke identificatienummer (EID) van je apparaat kunnen zien. 

 

Je apparaat moet ook ontgrendeld zijn om een eSIM te kunnen gebruiken. Hierdoor kun je meerdere simkaarten en/of eSIM's van verschillende providers gebruiken. Volg deze stappen om te controleren of je Android-apparaat ontgrendeld is. 

 1. Verwijder de simkaart van je telefoon.
 2. Vervang de simkaart door een andere simkaart van een andere provider. 
 3. Je kunt nu zien dat de naam van de provider bovenaan je startscherm gewijzigd is.
 4. Bel nu naar een willekeurig nummer.

Als de verbinding tot stand komt, is je telefoon ontgrendeld. Als je nu niet kunt bellen, is de telefoon vergrendeld op de eerste provider. Op dit moment kun je ook een melding op het scherm zien dat de telefoon vergrendeld is.

Als je het nog steeds niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat, de verkoper of de primaire provider om te controleren of deze geschikt is voor eSIM. 

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam. We helpen je graag verder!

Gerelateerde vragen

Andere onderwerpen

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op en onze klantenservice contacteert je zo snel mogelijk terug.
Stuur ons een bericht
Copyright Airalo © 2021
 • x