Kan ik een eSIM opnieuw installeren?

Nee, eSIM's kunnen meestal niet opnieuw geïnstalleerd worden. We raden je ten sterkste aan geen eSIM te verwijderen die je nog wilt gebruiken. 

Zodra een eSIM van je apparaat verwijderd is, kun je een foutmelding krijgen als je deze opnieuw probeert te downloaden. Je moet een nieuwe eSIM kopen, installeren en activeren om toegang te krijgen tot mobiele netwerken op je bestemming.

We adviseren de eSIM tijdelijk uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt. Houd er rekening mee dat je geldigheidsperiode niet gepauzeerd wordt als je je eSIM tijdelijk uitschakelt.

Waarom je een eSIM die je nog wilt gebruiken niet mag verwijderen

In tegenstelling tot traditionele fysieke simkaarten die je kunt wisselen tussen apparaten, zijn eSIM's gebonden aan de hardware van het apparaat en kunnen ze niet gemakkelijk worden overgezet of opnieuw geïnstalleerd.

Wanneer de geldigheidsperiode van een eSIM afloopt of de data op is, kun je die eSIM nog steeds opwaarderen met een nieuw datapakket. Om een opwaardering te kopen, tik je op Mijn eSIM's > OPWAARDEREN en selecteer je het pakket dat je wilt kopen.

Waarom je je eSIM tijdelijk wilt uitschakelen

Het tijdelijk uitschakelen van een eSIM kan helpen data te besparen wanneer je de eSIM niet actief gebruikt. Dit voorkomt ook dat je eSIM op de achtergrond data verbruikt, wat vooral handig kan zijn als je op reis bent of als je beperkte dataplannen hebt.

Een eSIM tijdelijk uitschakelen op iOS-apparaten:

1. Ga naar Instellingen > Mobiel > Simkaarten.
2. Scrol naar de relevante eSIM en selecteer deze.  
3. Schakel Schakel deze lijn in uit.

Een eSIM tijdelijk uitschakelen op Android-apparaten:

1. Ga naar Instellingen > Simkaarten en mobiele netwerken.
2. Scrol naar eSIM beheren en selecteer de relevante eSIM.
3. Selecteer Uitschakelen bij de vraag "Mobiel abonnement uitschakelen".

Houd er rekening mee dat de eSIM niet permanent wordt gedeactiveerd als je deze uitschakelt. Je eSIM wordt op inactief gezet totdat je deze opnieuw activeert. 

Neem contact op met ons ondersteuningsteam als je problemen ondervindt met je eSIM of vragen hebt over het beheer ervan. We helpen je graag verder.

Gerelateerde vragen

Andere onderwerpen

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op en onze klantenservice contacteert je zo snel mogelijk terug.
Stuur ons een bericht
Copyright Airalo © 2021
  • x