Hoe krijg ik toegang tot het internet met een Airalo-eSIM op een Samsung Galaxy-apparaat?

If you encounter difficulties connecting your Airalo eSIM to the internet on a Samsung Galaxy device after installation, please ensure that you have completed the Access Data steps for your eSIM. You can find them in your Airalo account:

1. OPEN de Airalo-app.
  2. TIK op Mijn eSIM's.
  3. TIK op de eSIM die je wilt installeren.
  4. TIK op Instructies weergeven.
  5. ZOEK naar de instructies voor Toegang tot data.

Bevestig voordat je verdergaat met de volgende stappen dat de eSIM-lijn INGESCHAKELD en geselecteerd is voor mobiele data.

1. GA naar Instellingen.
  2. TIK op Verbindingen.
  3. TIK op SIM-kaartbeheer.
  4. ZORG ERVOOR dat de eSIM ingeschakeld is. Zo niet, schakel deze IN.
  5. TIK op Mobiele gegevens en SELECTEER je eSIM.

Verbinding maken met het ondersteunde netwerk:

1. GA naar Instellingen.
  2. TIK op Verbindingen.
  3. TIK op Mobiele netwerken.
  4. TIK op Netwerkproviders.
  5. TIK op je eSIM.
  6. SCHAKEL Automatisch selecteren UIT.
  7. SELECTEER het netwerk vermeld in de informatie Toegang tot data van je eSIM.

De APN-instellingen bijwerken (indien nodig):

CONTROLEER of je de APN op je apparaat moet aanpassen door de Airalo-app te openen en je eSIM-instructieste bekijken.

1. GA naar Instellingen.
  2. TIK op Verbindingen.
  3. TIK op Mobiele netwerken.
  4. TIK op Toegangspuntnamen.
  5. TIK op je eSIM.
  6. TIK op Toevoegen.
  7. VOER de nieuwe APN in het veld APN in.
  8. TIK op OK.
  9. VOER Airalo in als het label van de APN in het veld Naam.
  10. LAAT de andere velden leeg.
  11. TIK in de rechterbovenhoek op het menu met de drie punten.
  12. TIK op Opslaan.
  13. ZORG ervoor dat de toegevoegde APN is geselecteerd.

Dataroaming inschakelen (indien nodig):

CONTROLEER of je Dataroaming moet inschakelen op je apparaat door de Airalo-app te openen en je eSIM-instructies te bekijken.

1. GA naar Instellingen.
  2. TIK op Verbindingen.
  3. TIK op Mobiele netwerken.
  4. SCHAKEL Gegevensroaming IN of UIT.

After correctly following the instructions above, your Airalo eSIM should be successfully connected to the internet. If you need more assistance, please contact our support team, and we'll be happy to help.