Hoe te reizen zonder roamingkosten

Roamingkosten...

Ze zijn het favoriete geheime wapen van binnenlandse providers. Gebruikt u uw telefoon in het buitenland, dan loopt u het risico om exorbitante tarieven te moeten betalen, hoe voorzichtig u ook denkt te zijn.

De meeste reizigers hebben wel eens een telefoonrekening gehad die onaangenaam een paar honderd euro hoger is dan verwacht. En we hebben allemaal de horrorverhalen gehoord over onverwachte roamingkosten.

Gelukkig zijn er verschillende stappen die u kunt ondernemen om te besparen op roamingkosten tijdens het reizen.

Of u nu voor langere tijd naar het buitenland gaat of een weekend naar uw familie gaat, hier zijn vier strategieën om ervoor te zorgen dat u niet met een onverwachte telefoonrekening wordt geconfronteerd.

Vier strategieën om te besparen op roamingkosten tijdens het reizen

Verwacht niet dat een rekening wordt weggestreept als u klaagt als u vergeet uw data uit te schakelen voordat u op reis gaat.

Als u naar het buitenland gaat, zijn er verschillende manieren om te besparen op roamingkosten tijdens het reizen. Er is niet één juiste aanpak, dus hier zijn vier strategieën om te overwegen. Elk heeft zijn voordelen, dus denk goed na over wat uw volgende reis inhoudt.

1. Neem vooraf contact op met uw mobiele provider

Voordat u vertrekt, moet u bij uw mobiele provider informeren naar de mogelijkheden voor internationale data. Sommige mobiele providers bieden gratis internationale data aan. Dit zijn vaak niet de goedkoopste telefoonabonnementen, maar ze kunnen de moeite waard zijn als u altijd onderweg bent.

Andere mobiele providers bieden gratis internationale data aan voor bepaalde landen of wereldwijd gratis data ... met 2G-snelheden. Als dit acceptabel is voor u, is het misschien iets om te overwegen.

Tot slot kunnen anderen dataplannen voor korte periodes aanbieden. De tarieven kunnen per land, regio of duur verschillen, dus stel zoveel mogelijk vragen.

2. Vertrouw op lokale wifi

Veel reizigers kiezen ervoor om helemaal af te zien van data en vertrouwen op wifi-hotspots in de omgeving. Dit is een eeuwenoude economische truc die in veel stedelijke gebieden goed werkt. Op het platteland of in afgelegen gebieden kan het echter een uitdaging zijn.

De truc om te vertrouwen op lokale wifi is om uw data grondig uit te schakelen. Dat betekent het uitschakelen van data in de instellingen. Vertrouw niet op de vliegtuigmodus, omdat achtergronddiensten die data gebruiken nog steeds kunnen draaien.

Om extra veilig te zijn, halen veel mensen hun simkaart uit hun telefoon. U hebt een veilige plek nodig om het op te bergen.

Zonder data werkt uw telefoon nog steeds prima op wifi. Bovendien kunt u nog steeds de hulpdiensten bellen. U kunt ook gps gebruiken als u lokale kaarten van Google Maps hebt gedownload. Doe er uw voordeel mee, want het helpt u op weg. Daarna:

  • Zoek cafés die adverteren met gratis wifi.
  • Kijk of u toegang heeft tot gratis wifi in openbare bibliotheken of andere gemeentelijke gebouwen.
  • Overweeg een lidmaatschap van een gedeelde werkomgeving als u freelancer bent.
  • Wees voorzichtig met de toegang tot vaag uitziende wifi-netwerken, vooral open netwerken in vreemde gebieden.

3. Koop een lokale simkaart

Lokale simkaarten zijn een andere truc die veel ervaren reizigers in het buitenland gebruiken. Koop op uw bestemming een simkaart en stop die in uw telefoon. U krijgt een lokaal nummer en toegang tot gegevens op lokale netwerken. Indien correct uitgevoerd, kan dit een goedkope, gemakkelijke methode zijn om tijdens uw reis in contact te blijven.

Als dat te gemakkelijk of te mooi klinkt om waar te zijn, is dat uiteraard soms ook zo. Hoewel u meestal zonder problemen een lokale simkaart kunt kopen, kan het bij dit soort aankopen sneller misgaan. Bijvoorbeeld:

  • Het kan zijn dat u een simkaart koopt die niet biedt wat er geadverteerd wordt.
  • Het kan zijn dat u te veel betaalt.
  • U kunt per ongeluk het verkeerde type kaart voor uw telefoon kopen.

Deze problemen doen zich nog vaker voor wanneer er een taalbarrière is of wanneer u bij een niet-erkende dealer koopt.

4. Koop een eSIM

Heeft u tot slot een apparaat dat geschikt is voor eSIM?

eSIM staat voor "embedded" simkaart. Het is een kleine chip die op het moederbord van uw telefoon is gesoldeerd. Om het te gebruiken, download een datapakket van een provider of marktplaats. Zodra het geactiveerd is, heeft u onmiddellijk data en connectiviteit.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een eSIM, waaronder de snelheid en het gemak ervan. U kunt ook meerdere datapakketten downloaden en er naar behoefte tussen schakelen terwijl u zich verplaatst. Aangezien de meeste marktplaatsen samenwerken met mobiele providers, heeft u ook toegang tot dataplannen aan lokale prijzen, waardoor het gebruik van een eSIM een kosteneffectieve optie is.

Een ander leuk aspect van een eSIM is dat het geschikt is voor veel telefoons met dual SIM. Dit betekent dat u uw normale simkaart niet uit uw telefoon hoeft te halen. U schakelt gewoon de data voor die simkaart uit en blijft normaal spraak en tekst gebruiken terwijl u het datapakket van uw eSIM gebruikt. Aangezien mobiele provicers vaak goedkope internationale sms'en en oproepen aanbieden, is dit een geweldige manier om te besparen op roamingkosten tijdens het reizen. Bovendien moet u misschien uw standaardnummer gebruiken voor verificaties.

Bespaar op roamingkosten tijdens uw reizen met Airalo

Roamingkosten zijn misschien waanzinnig duur, maar u hoeft ze niet telkens te betalen als u op reis bent. We hebben een paar strategieën besproken die u kunt toepassen om te besparen op roamingkosten tijdens het reizen en toch het connectiviteitsniveau te behouden dat u nodig hebt terwijl u in het buitenland bent.

Van vertrouwen op wifi-hotspots tot het meenemen van een eSIM of drie, er zijn evenveel manieren om met connectiviteit om te gaan als om naar het buitenland te reizen. Laat u niet overhalen een duur dataplan te kopen en maak u tijdens uw vakantie geen zorgen over de telefoonrekening als u weer thuis bent. Gebruik in plaats daarvan een of meer van deze reishacks en ga weer genieten van het avontuur.

Kijk nu op de Airalo-marktplaats voor de meest betaalbare eSIM-abonnementen.


Klaar om eSIM’s te proberen en de manier waarop je verbonden blijft te veranderen?

Download de Airalo-app om je eSIM’s te kopen, te beheren en op te waarderen, altijd en overal!

Airalo | Download mobile app
Airalo | Use your Free Credit

Gebruik je gratis tegoed.

Je kunt $ 3 Airmoney-tegoed verdienen door je verwijzingscode te delen met vrienden.