Internationale simkaarten voor iPhones: de complete handleiding

Sinds de introductie van de originele iPhone in 2007 is Apple een van de vijf grootste aanbieders van smartphones ter wereld. Eind 2020 had Apple 13,9% van het wereldwijde marktaandeel in smartphones in handen. Dat is één op de zes mensen wereldwijd.

Hoewel het volkomen veilig is om uw iPhone mee te nemen op reis (mits u vooraf een paar dingen doet), is het niet altijd duidelijk dat u opties hebt voor diensten in het buitenland.

Een van die opties is een internationale simkaart. (Nee, dat is niet hetzelfde als een lokale simkaart!)

Hier nemen we internationale simkaarten voor iPhones onder de loep en bekijken onder meer wat ze zijn en hoe ze u kunnen helpen overal verbonden te blijven.

Wat is een internationale simkaart?

Ondanks wat veel providers de mensen graag willen doen geloven, houdt mobiele data niet op bij internationale grenzen. De infrastructuur van een provider misschien wel, maar dat wordt steeds minder waarschijnlijk naarmate de mobiele technologie vooruitgaat. 

Dus, wat als u met één enkele simkaart internationaal toegang kunt hebben tot mobiele data zonder de gigantische roamingkosten die de providers u graag in rekening brengen?

En blijkbaar kunt u dat ook.

Een internationale simkaart is een klasse van simkaarten die overal werken waar mobiele data bestaat. Het is één kaart, rekening, datapakket en telefoonnummer. Enkele voorbeelden zijn:

Internationale simkaarten zijn een van de voorkeursroutes van veel mensen die vaak naar het buitenland reizen, vooral als hun reizen niet beperkt zijn tot een bepaalde regio of een bepaald continent. 

De voordelen van een internationale simkaart

Internationale simkaarten hebben heel wat voordelen boven andere oplossingen voor mobiele data op reis. Naast het samenvatten van mobiele diensten in meerdere landen in een enkele kaart, bieden ze ook de volgende voordelen:

  • Een betere dekking: internationale simkaarten zijn ideaal voor op reis. Ze bieden meestal een betere dekking dan internationale roaming of lokale simkaarten.
  • Veel betere tarieven dan internationale roaming: de rekening van een internationale simkaart is vaak vergelijkbaar met uw rekening thuis.
  • Alles in één taal: geen gedoe met interfaces in vreemde talen om uit te zoeken wat een pakket precies inhoudt.
  • Kan online worden beheerd: de meeste diensten bieden één portaal voor alles.

Wat is het verschil tussen een eSIM, een lokale simkaart en een internationale simkaart voor iPhones?

Internationale simkaarten zijn een minder bekende maar handige optie voor reizigers. De wat algemene term ervan zorgt af en toe nog steeds voor verwarring. (Zoek in Google naar "internationale simkaarten voor iPhones" en u krijgt bijvoorbeeld misschien nog tips over het gebruik van uw iPhone in het buitenland.)

Hier volgt een korte blik op de verschillen tussen internationale eSIM's, lokale simkaarten en internationale simkaarten voor iPhones.

1. Het is nog steeds een fysieke kaart die u moet kopen voor u op reis gaat

In tegenstelling tot de Discover Global eSIM is een internationale simkaart een fysieke kaart. Dat betekent dat je deze moet kopen en activeren voor u op reis vertrekt.

We raden u aan minimaal een week te rekenen voor de verzending, zodat u ruim de tijd hebt om eventuele situaties op te lossen die zich kunnen voordoen bij het activeren.

Zorg er ook voor dat uw iPhone ontgrendeld is. Internationale simkaarten werken niet op een vergrendelde telefoon zoals andere simkaarten van derden.

2. Het is one size fits all, er zijn geen opties voor bepaalde landen

Internationale simkaarten zijn optimaal voor reizigers die veel landen over de hele wereld bezoeken. Ze zijn ontworpen om de stress weg te nemen van het zoeken naar een lokale simkaart bij elke nieuwe bestemming of van het gedoe met een binnenlandse provider die u wil laten betalen voor gebruik van data in het buitenland. Zo dekt de Discover Global eSIM van Airalo honderden landen, zodat u connectiviteit zonder grenzen kunt ervaren.

Ze zijn ideaal voor mensen van scheepsbemanningen of zakenreizigers die zich tussen internationale kantoren verplaatsen.

Maar als u maar naar één land of zelfs één regio gaat, lijkt een wereldwijde simkaart misschien toch wat overdreven. Ga na of u met een internationale simkaart betaalt voor een dienst die u niet nodig hebt. In dat geval is een landspecifieke eSIM of zelfs een regionale eSIM wellicht een betere keuze.

3. U kunt een internationale simkaart gebruiken met eSIM

Uw telefoon ondersteunt eSIM als u een iPhone XR of nieuwer hebt. Dat betekent dat u iets anders kunt doen met uw internationale simkaart. Gebruik deze bijvoorbeeld in combinatie met een eSIM.

Een eSIM-datapakket kan uw mobiele data aanvullen als u wat tijd in een bepaald gebied doorbrengt. Het helpt u ook te voorkomen dat u de roaminggegevens op uw simkaart opgebruikt, terwijl u toegang krijgt tot mobiele data aan lokaal tarieven.

Aangezien de meeste internationale simkaarten u een telefoonnummer geven, kunt u ook tijdens uw reis met dat nummer bellen of sms'en. En als u uw internationale simkaart even niet nodig heeft, kunt u op uw iPhone eenvoudig lijnen in- of uitschakelen.

Hier zijn nog een paar trucs voor het gebruik van een eSIM op een iPhone.

Overweegt u internationale simkaarten voor iPhones? Koop een wereldwijde eSIM

Het is heel goed mogelijk om internationale simkaarten met iPhones te gebruiken. Een internationale simkaart kan een handige, voordelige optie zijn, afhankelijk van uw reisplannen. Er zijn echter nog steeds uitdagingen verbonden aan fysieke simkaarten en reizen naar het buitenland. Van het moeten verwijderen van uw huidige simkaart tot het op tijd laten verzenden van uw internationale simkaart, er komt heel wat op je af.

Een wereldwijde eSIM is zoveel gemakkelijker. Koop een wereldwijde eSIM van Airalo en blijf verbonden waar en wanneer u maar wilt. Werkelijk, wat is er niet goed aan?


Klaar om eSIM’s te proberen en de manier waarop je verbonden blijft te veranderen?

Download de Airalo-app om je eSIM’s te kopen, te beheren en op te waarderen, altijd en overal!

Airalo | Download mobile app
Airalo | Use your Free Credit

Gebruik je gratis tegoed.

Je kunt $ 3 Airmoney-tegoed verdienen door je verwijzingscode te delen met vrienden.