Hoe kan ik gegevens besparen op mijn Android-apparaat?

Android-apparaten hebben een gegevensbesparingsfunctie waarmee gebruikers kunnen bepalen welke apps op de achtergrond en op de voorgrond toegang hebben tot gegevens. Apps op de achtergrond verbruiken veel gegevens, dus door hun toegang te beheren kun je gegevens besparen. Hier leest u hoe u het moet doen.

Voor Samsung Galaxy-apparaten:

1. OPEN de app Instellingen en TIK vervolgens op Verbindingen.
  2. TIK OP Gegevensgebruik.
  3. TIK OP Gegevensbesparing.
  4. TIK op de schakelaar naast Nu inschakelen om de gegevensbesparingsfunctie te activeren.

Je kunt ook kiezen welke apps mobiele data kunnen blijven gebruiken als Databesparing is ingeschakeld. Tik op Toegestaan om gegevens te gebruiken terwijl Gegevensbesparing is ingeschakeld en tik vervolgens op de schakelaar naast de app(s) om toestemming te verlenen. Voor Google Pixel-apparaten:

1. OPEN de app Instellingen en TIK vervolgens op Netwerk en internet.
  2. TIK OP Gegevensbesparing.
  3. TIK op de schakelaar naast Gegevensbesparing gebruiken om de gegevensbesparingsfunctie te activeren.

Je kunt ook kiezen welke apps mobiele gegevens mogen blijven gebruiken als gegevensbesparing is ingeschakeld. TIK op Onbeperkte gegevens en TIK vervolgens op de schakelaar naast de app(s) om toestemming te geven.