Si ta kontrolloj nëse pajisja ime iOS i pranon kartat eSIM?

Nëse një pajisje është e përputhshme me eSIM varet nëse prodhuesi përfshin një eSIM. Kjo është arsyeja pse ne kemi një listë të pajisjeve të pajtueshme me eSIM për kontroll të lehtë.

Në disa shtete dhe rajone, mund të ketë modele që lëshohen pa aftësi për të pranuar karta eSIM. Ose operatori nga i cili e keni blerë pajisjen mund të mos e ketë aktivizuar funksionin e kartave eSIM.

Ndiqni hapat më poshtë për të kontrolluar nëse pajisja juaj iOS e mbështet teknologjinë e kartave eSIM. Mos harroni që hapat mund të jenë ose jo të zbatueshëm për pajisjen tuaj. Mënyra më e mirë për të konfirmuar aftësinë e pranimit të kartave eSIM është nëpërmjet prodhuesit, shitësit ose operatorit parësor të pajisjes suaj.

Për iPhone:

 1. HAPNI aplikacionin “Parametrat” dhe më pas PREKNI “Të përgjithshme”.
 2. PREKNI “Rreth”.
 3. PREKNI “Numri i modelit” derisa të ndryshojë në një kombinim AXXXX.
 4. VERIFIKONI që "Numri i modelit" i iPhone-it tuaj nuk e ka origjinën nga një rajon kinez. Informacioni mund të gjendet në këtë lidhje .

Nëse numri i modelit nuk përputhet me asnjë numër nga pajisjet nga Kina, Hong-Kongu dhe Makao, pajisja juaj duhet t'i pranojë kartat eSIM. Pastaj, zbuloni nëse iPhone-i juaj e ka operatorin e bllokuar apo të zhbllokuar duke ndjekur hapat më poshtë.

 1. HAPNI aplikacionin “Parametrat” dhe më pas PREKNI “Të përgjithshme”.
 2. PREKNI “Rreth”.
 3. LËVIZNI dhe kërkoni fushën "Bllokimi i operatorit". iPhone-i juaj është i zhbllokuar nëse nuk shfaqen kufizime për kartat SIM pranë bllokimit të operatorit.

Për iPad:

 1. HAPNI aplikacionin “Parametrat” dhe më pas PREKNI “Të përgjithshme”.
 2. PREKNI “Rreth”.
 3. PREKNI “Numri i modelit” derisa të ndryshojë në një kombinim AXXXX.
 4. VERIFIKONI që "Numri i modelit" i iPad-it tuaj nuk e ka origjinën nga një rajon kinez. Informacioni mund të gjendet në këtë link.

Nëse numri i modelit nuk përputhet me asnjë nga variantet e Kinës, Hong Kongut dhe Makaos, pajisja juaj duhet të jetë e përputhshme me eSIM për sa kohë që mbështet funksionalitetin celular.

Mos harroni të flisni me prodhuesin, shitësin ose operatorin kryesor të pajisjes për të konfirmuar që pajisja i pranon kartat eSIM nëse keni akoma pasiguri. 

Nëse keni pyetje, mos ngurroni të kontaktoni ekipin e mbështetjes dhe ne do t'ju ndihmojmë me kënaqësi!

Pyetje të ngjashme

Tema të tjera

Ju duhet akoma ndihmë?

Na kontaktoni dhe ekipi ynë i mbështetjes së klientit do t'ju kontaktojë sa hap e mbyll sytë.
Na dërgoni një mesazh
Të drejtat e autorit Airalo © 2021
 • x