Si ta kontrolloj nëse pajisja ime iOS i pranon kartat eSIM?

Nëse një pajisje i pranon kartat eSIM varet nga fakti nëse prodhuesi përfshin një kartë eSIM. Prandaj kemi një listë me pajisja që i pranojnë kartat eSIM që ta kontrolloni lehtësisht.

Në disa shtete dhe rajone, mund të ketë modele që lëshohen pa aftësi për të pranuar karta eSIM. Ose operatori nga i cili e keni blerë pajisjen mund të mos e ketë aktivizuar funksionin e kartave eSIM.

Ndiqni hapat më poshtë për të kontrolluar nëse pajisja juaj iOS e mbështet teknologjinë e kartave eSIM. Mos harroni që hapat mund të jenë ose jo të zbatueshëm për pajisjen tuaj. Mënyra më e mirë për të konfirmuar aftësinë e pranimit të kartave eSIM është nëpërmjet prodhuesit, shitësit ose operatorit parësor të pajisjes suaj.

For iPhone:

 1. HAPNI aplikacionin “Parametrat” dhe më pas PREKNI “Të përgjithshme”.
 2. PREKNI “Rreth”.
 3. PREKNI “Numri i modelit” derisa të ndryshojë në një kombinim AXXXX.
 4. VERIFIKONI që “Numri i modelit” i iPhone-it tuaj nuk e ka origjinën nga një rajon kinez. Informacioni mund të gjendet në këtë link.

Nëse numri i modelit nuk përputhet me asnjë numër nga pajisjet nga Kina, Hong-Kongu dhe Makao, pajisja juaj duhet t’i pranojë kartat eSIM. Pastaj, zbuloni nëse iPhone-i juaj e ka operatorin e bllokuar apo të zhbllokuar duke ndjekur hapat më poshtë.

 1. HAPNI aplikacionin “Parametrat” dhe më pas PREKNI “Të përgjithshme”.
 2. PREKNI “Rreth”.
 3. LËVIZNI dhe kërkoni fushën “Bllokimi i operatorit”. iPhone-i juaj është i zhbllokuar nëse nuk shfaqen kufizime për kartat SIM pranë bllokimit të operatorit.

For iPad:

 1. HAPNI aplikacionin “Parametrat” dhe më pas PREKNI “Të përgjithshme”.
 2. PREKNI “Rreth”.
 3. PREKNI “Numri i modelit” derisa të ndryshojë në një kombinim AXXXX.
 4. VERIFIKONI që “Numri i modelit” i iPad-it tuaj nuk e ka origjinën nga një rajon kinez. Informacioni mund të gjendet në këtë link.

Nëse numri i modelit nuk përputhet me asnjë numër nga pajisjet nga Kina, Hong-Kongu dhe Makao, pajisja juaj duhet t’i pranojë kartat eSIM.

Mos harroni të flisni me prodhuesin, shitësin ose operatorin kryesor të pajisjes për të konfirmuar që pajisja i pranon kartat eSIM nëse keni akoma pasiguri. 

Nëse keni pyetje, mos ngurroni të kontaktoni ekipin e mbështetjes dhe ne do t’ju ndihmojmë me kënaqësi!

Pyetje të ngjashme

Tema të tjera

Ju duhet akoma ndihmë?

Na kontaktoni dhe ekipi ynë i mbështetjes së klientit do t'ju kontaktojë sa hap e mbyll sytë.
Na dërgoni një mesazh
Të drejtat e autorit Airalo © 2024