A mund ta riinstaloj një kartë eSIM?

Jo, zakonisht kartat eSIM nuk mund të instalohen sërish. Ju rekomandojmë fort që të mos i hiqni kartat eSIM që synoni ta përdorni ende. 

Pasi të hiqni kartën eSIM nga pajisja, mund të merrni një gabim gjatë përpjekjes për ta shkarkuar sërish. Do t'ju duhet të blini, instaloni dhe aktivizoni një eSIM të re për të aksesuar rrjetet celulare në destinacionin tuaj.

Ju rekomandojmë të çaktivizoni përkohësisht kartën eSIM kur nuk e përdorni. Mos harroni se periudha juaj e vlefshmërisë nuk ndërpritet kur ju çaktivizoni përkohësisht kartën eSIM.

Pse nuk duhet ta hiqni kartën eSIM që doni të vazhdoni ta përdorni

Ndryshe nga kartat fizike SIM që mund shkëmbehen mes pajisjeve, kartat eSIM janë të lidhura me harduerin e pajisjes dhe nuk mund të transferohen ose instalohen lehtë sërish.

Kur periudha e vlefshmërisë së një karte eSIM përfundon ose i mbaron interneti, mund të vazhdoni ta rimbushni atë eSIM me një paketë të re interneti. Për të blerë një rimbushje, prekni "Kartat e mia eSIM " > "RIMBUSH" dhe zgjidhni paketën që doni të blini.

Pse mund të doni ta çaktivizoni përkohësisht kartën tuaj eSIM

Çaktivizimi i përkohshëm i një karte eSIM mund t'ju ndihmojë ruani internetin kur nuk po e përdorni aktivisht kartën eSIM. Kjo e pengon kartën tuaj eSIM të konsumojë internetin në sfond, që mund të jetë veçanërisht i dobishëm kur udhëtoni ose kur keni plane me internet të kufizuar.

Për të çaktivizuar përkohësisht një eSIM në pajisjet iOS:

1. Shkoni te Cilësimet > Celular > Kartat SIM.
2. Shkoni te dhe zgjidhni kartën përkatëse eSIM.  
3. Çaktivizoni "Aktivizo këtë linjë".

Për të çaktivizuar përkohësisht një eSIM në pajisjet Android:

1. Shkoni te "Cilësimet" > "Kartat SIM dhe rrjetet mobile".
2. Shkoni te "Menaxho kartën eSIM" dhe zgjidhni kartën përkatëse eSIM.
3. Zgjidhni "Çaktivizo" nga komanda "Çaktivizo planin mobil".

Mos harroni që çaktivizimi i kartës eSIM nuk e çaktivizon atë përgjithnjë. Karta juaj eSIM vihet në një gjendje përgjumjeje që zgjidhni ta riaktivizoni. 

Nëse hasni ndonjë vështirësi me kartën tuaj eSIM ose keni pyetje rreth menaxhimit të saj, kontaktoni ekipin tonë të mbështetjes. Do ta kemi kënaqësi t'ju ndihmojmë.

Pyetje të ngjashme

Tema të tjera

Ju duhet akoma ndihmë?

Na kontaktoni dhe ekipi ynë i mbështetjes së klientit do t'ju kontaktojë sa hap e mbyll sytë.
Na dërgoni një mesazh
Të drejtat e autorit Airalo © 2021
  • x