Hoe kan ik sms'en en oproepen ontvangen terwijl ik met mijn eSIM alleen geschikt voor data verbonden ben?

Als je eSIM alleen data ondersteunt, kun je nog steeds een andere lijn gebruiken voor oproepen en sms.

Raadpleeg de aanvullende informatie van je eSIM voor je type abonnement. You can learn how to do it by checking: "Can I make phone calls or send SMS with my eSIM?".

Om je primaire lijn te gebruiken voor oproepen en tekst terwijl je je eSIM gebruikt voor data, moet je de primaire lijn inschakelen en instellen als je standaard telefoonlijn.

De dataroaming moet mogelijk ook ingeschakeld worden, afhankelijk van de vereisten van je eigen provider. Dit kan roamingkosten met zich meebrengen, dus we raden je ten sterkste aan je eigen provider te raadplegen voor informatie over de kosten voordat je doorgaat.

Op iOS

1. Go to Settings>Cellular
  2. Tap your Main / Primary line
  3. Toggle ON "Turn On This Line"
  4. Ga terug naar Mobiel. Then tap "Default Voice Line"
  5. Selecteer je hoofd-/primaire lijn
  6. Ga terug naar de pagina Mobiel. Selecteer deze keer Mobiele data
  7. Zorg ervoor dat je je eSIM geselecteerd hebt voor mobiele data.

Op Samsung-apparaten

OPTIE 1: via het paneel Snelle instellingen

1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. (Mogelijk moet je nogmaals naar omlaag vegen om het volledige menu te zien)
  2. Je zou OPROEPEN | TEKSTBERICHTEN | MOBIELE GEGEVENS moeten kunnen zien. Tap on Calls.
  3. Select your Main / Primary line
  4. Doe hetzelfde voor Sms
  5. Zorg er ook voor dat je je eSIM geselecteerd hebt voor mobiele gegevens.

OPTIE 2: via Instellingen

1. Go to Settings Connections > SIM card manager
  2. Scroll omlaag tot je het onderdeel Voorkeurs-SIM's ziet
  3. Tap on Calls.
  4. Select your Main / Primary line
  5. Doe hetzelfde voor Sms
  6. Zorg ervoor dat je je eSIM geselecteerd hebt voor mobiele data.

Op Pixel-apparaten

(Let op: de onderstaande stappen kunnen verschillen afhankelijk van je Pixel-model)
  1. Go to Settings >Network & Internet > SIMS
  2. Selecteer je hoofd-/primaire lijn
  3. Toggle Use SIM to turn it ON (if it's not yet enabled, otherwise, go to the next step)
  4. Zoek naar Oproepvoorkeuren en tik er op.
  5. Er verschijnt een venster met de vraag welk abonnement je wilt gebruiken voor oproepen.
  6. Select your Main / Primary line
  7. Doe hetzelfde bij stap 3, deze keer voor Sms-voorkeuren.
  8. Voor mobiele data moet je ervoor zorgen dat je eSIM hiervoor is geselecteerd.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, zou je je hoofd-/primaire lijn moeten ingesteld hebben voor gesprekken of sms en vervolgens je eSIM's voor mobiele data.