Përdorimi i eSIM-it nga Airalo: Pyetjet e shpeshta dhe burimet

eSIM nënkupton "kartë të ngulitur SIM". Mendoni një kartë të ngulitur SIM si kartë virtuale SIM. Për shkak se karta e ngulitur SIM është e ndërthurur direkt në pajisje, nuk keni nevojë të ndërroni kartat për të ndryshuar planet e internetit. Në vend të saj, mund të shkarkoni plane interneti nga aplikacioni Airalo, instalojini dhe përdorini menjëherë.

Në fakt, një eSIM ka të njëjtin funksionalitet si një kartë e zakonshme SIM, duke ju lejuar të bëni gjithçka që pëlqeni:

 • Përdorni rrjetin tuaj celular për internetin lokal
 • Përdorni shërbimin celular për të telefonuar dhe dërguar mesazhe me tekst
 • Monitoroni, skanoni, ruani, kërkoni, aktivizoni dhe shkarkoni të dhëna për pajisjen tuaj
 • Mbajeni numrin sa është në gjendje të ndërrojë linjën e telefonit
 • Kurrë mos u shqetësoni se do të përballeni me tarifa roaming-u
 • Aktivizoni planin tuaj të eSIM-it në mënyrë digjitale në vend të që vendosni një çip
 • Shtypni aplikacionin Airalo për të ndryshuar planin e internetit në një plan lokal, rajonal ose global
 • Maksimizoni përdorimin e të dhënave duke zgjedhur planin që ju përshtatet më mirë me nevojat tuaja

Për të parë nëse pajisja përputhet me eSIM-in, kontrolloni listën tonë gjithëpërfshirëse këtu.

Burimet dhe udhëzimet online të Airalo

Këtu keni një analizë të burimeve dhe udhëzimeve të Airalo për instalimin, përdorimin dhe menaxhimin e kartës suaj eSIM:

 • Për të mësuar më shumë rreth Airalo, vizitoni seksionin Rreth Airalo-s
 • Për pyetje rreth prëdorimin të Airalo Airmoney, instalimi i kartës suaj eSIM në iOS ose Android dhe zgjidhje të tjera të përgjitshme të problemeve, vizitoni seksionin "Qendra e ndihmës së Airalo".
 • Nëse keni ndonjë pyetje që Qendra e Ndihmës nuk i është përgjigjur, plotësoni formularin e kontaktit ose na dërgoni një email për të kontaktuar me personelin tonë të mbështetjes.
 • Nëse jeni të interesuar të bëheni filiar ose të bashkëpunoni me ne, vizitoni faqen Partneritetet.
 • Nëse doni të qëndroni të përditësuar me teknologjinë eSIM, vizitoni blogun tonë.
 • Nëse kërkoni udhëzime me video dhe përmbajtje tjetër online, abonohuni në Kanalin tonë të YouTube-it.

Pyetje të shpeshta rreth eSIM-eve

Pyetje: Çfarë nënkupton SIM?

Përgjigje: Modul i identitetit të abonentit

Pyetje: Mund të rimbushet eSIM-i?

Përgjigje: Varet nga eSIM-i. Disa mund të rimbushen online ose mund t'ju duhet të blini një kartë të re eSIM nëse opsioni i rimbushjes nuk është në dispozicion. Mund të kontrolloni nëse rimbushja për eSIM-in tuja është aktivizuar në skedën "eSIM-i im" brenda aplikacionit Airalo.

Pyetje: Pse ndryshojnë çmimet e eSIM-it?

Përgjigje: Ofrues të ndryshëm ofrojnë tarifa të ndryshme bazuar në kufizimet rajonale, konkurrencën e tregut dhe rregulloret. Ndërsa çmimi i një eSIM-i mund të ndryshojë nga rajoni në rajon, jini të sigurt që Airalo ofron një çmim konkurres tregu për rajonin.

Pyetje: Çfarë është periudha e vlefshmërisë së eSIM-it?

Pyetje: Periudha e vlefshmërisë do të thotë se eSIM-i juaj do të jetë aktive për kohën e dhënë në planin tuaj. Nëse keni blerë një eSIM me periudhë vlefshmërie një javë, eSIM-i bëhet i padisponueshëm një javë pas blerjes.

Pyetje: Çfarë është kufiri i internetit?

Përgjigje: Kufiri i të dhënave varet nga paketa dhe periudha e vlefshmërisë. Supozojmë që blini një eSIM me 1GB internet dhe periudhë vlefshmërie një javë. Do t'ju duhet të blini një rimbushje ose një paketë tjetër eSIM pasi ta mbaroni internetin ose periudha e vlefshmërisë skadon.

Keni pyetje të tjera? Jemi këtu për t'ju ndihmuar! Kontaktoni me ekipin e mbështetjes për më shumë udhëzim.


Je gati t'i provosh kartat eSIM dhe të ndryshosh mënyrën për të qëndruar i lidhur?

Shkarko aplikacionin Airalo për të blerë, për të menaxhuar dhe për të rimbushur kartat e tua eSIM kurdo dhe kudo!

Airalo | Download mobile app
Airalo | Use your Free Credit

Përdor kredit falas.

Mund të fitoni USD $3.00 në Airmoney duke ndarë kodin e referimit me shoqërinë.