Hoe werkt een internationale eSIM? Uw complete handleiding

If you’re looking to stay connected but don't want to fuss with a physical SIM card, look no further. eSIM’s geven u de mogelijkheid om wereldwijd te reizen zonder de hardware.

Een eSIM is een snelle, lichte oplossing om toegang te krijgen tot mobiele data op aanvraag, of u nu in het buitenland bent of geen toegang hebt tot een fysieke simkaart. Met een eSIM kunt u een mobiel dataplan kopen via de Airalo-app en een QR-code gebruiken, handmatig downloaden of rechtstreeks installeren op uw eSIM-compatibele apparaat.

Zo eenvoudig is het, maar wanneer was alles ooit zo eenvoudig, vooral met internationale reizen?

We begrijpen het. Smartphones met eSIM-ondersteuning bestaan nog maar een paar jaar. Als u wilt weten hoe uw internationale eSIM werkt, bent u op de juiste plaats. We nemen deze fantastische nieuwe technologie onder de loep om het wat duidelijker te maken.

Wat is een eSIM voor internationale reizen?

Als u de mogelijkheden voor telefoondiensten voor uw volgende reis naar het buitenland hebt bekeken, heeft u wellicht gemerkt dat ze beperkt zijn. Veel mobiele providers rekenen gigantische internationale tarieven (of bieden gratis wereldwijde data aan met een tergend langzame 2G-snelheid). Misschien dacht u eraan dit te omzeilen door simpelweg tussen hotspots met wifi te springen, maar dat brengt zijn eigen veiligheidsrisico's met zich mee. Om nog maar te zwijgen over het feit dat wifi niet altijd overal beschikbaar is.

Als u echter een relatief nieuwe telefoon gebruikt, heeft u misschien een betere optie: eSIM.

Een eSIM, of "embedded subscriber identity module", is een chip die is ingebouwd in het circuit van uw telefoon. Het vervangt de traditionele simkaart door software om datadiensten aan uw telefoon te leveren.

Omdat eSIM's op software zijn gebaseerd, kunt u snel en vaak van provider of abonnement veranderen in plaats van dat de dienst gekoppeld is aan een simkaart. Ga naar een marktplaats voor eSIM-dataplannen zoals Airalo en kies een pakket dat voldoet aan uw behoeften op reis, ongeacht hoe kort of lang die is.

Een eSIM is bijzonder handig voor internationale reizen omdat u uw simkaart niet hoeft te verwijderen. Als u op reis bent, is uw primaire simkaart uitgeschakeld (tenzij u deze gebruikt in de stand-bymodus voor twee simkaarten). U kunt uw primaire simkaart onmiddellijk weer gebruiken wanneer u weer thuis bent. Hier is een handige lijst van smartphones en andere apparaten met eSIM-compatibiliteit.

 

Hoe werkt een internationale eSIM?

Een eSIM is een lichte oplossing voor internationale data zonder de buitensporige kosten die sommige mobiele providers aanrekenen en de moeilijkheden om een fysieke simkaart te vinden op uw bestemming. In plaats van een fysieke simkaart te kopen die u wisselt met uw gewone simkaart, betaalt u voor een dataplan via een app als Airalo. Vervolgens volgt u een paar eenvoudige stappen om het dataplan op uw telefoon te activeren.

De eSIM maakt verbinding met lokale mobiele providers die prepaid eSIM-abonnementen aanbieden en lokale torens. De providers bieden deze al aan, Airalo zet ze allemaal op één handige plek voor u om te ontdekken.

Voor u is een eSIM net als een lokale simkaart, behalve dat u nog steeds uw gewone nummer gebruikt (als u Dual SIM Dual Standby hebt ingeschakeld, de meeste apparaten met eSIM hebben dat). Als u niet over technologie voor dual SIM beschikt, werkt uw telefoon als een apparaat alleen voor data, maar kunt u nog steeds sms'en of bellen via diensten als WhatsApp of Telegram.

Waarom is een internationale eSIM beter dan een lokale simkaart?

Lokale simkaarten zijn een van de populairste opties voor reizigers als ze naar het buitenland gaan. Ze zijn echter niet de enige optie waarin reizigers interesse vertonen. Volgens een enquête uit 2019 zou 60% van de consumenten kiezen voor een eSIM-dienst als die voor hen beschikbaar was.

Een internationale eSIM heeft een paar duidelijke voordelen ten opzichte van een lokale simkaart. Deze omvatten:

  • Dataplannen voor regio's in plaats van specifieke landen: Als u naar meerdere bestemmingen in het buitenland reist, moet u een nieuwe simkaart kopen telkens als u een ander land bezoekt. Met een regionaal eSIM-dataplan kunt u daarentegen tijdens uw hele reis van de dienst genieten.
  • Duidelijk uitgelichte lokale abonnementen met lokale prijzen: Een eSIM-marktplaats zoals Airalo legt uit wat u krijgt en wat het kost. Dat is niet altijd het geval, zelfs niet als u in contact komt met een erkende dealer op een luchthaven.
  • De mogelijkheid om van tevoren dataplannen te kopen: In plaats van uzelf te stressen door van telefoondienst uw prioriteit te maken wanneer u uit het vliegtuig stapt, kunt u simpelweg uw eSIM-dataplan op uw telefoon activeren en bent u klaar om te gaan.
  • Meerdere eSIM-abonnementen opgeslagen op één telefoon: Bij de meeste apparaten kunt u meerdere eSIM-dataplannen opslaan op één apparaat. Dat is veel eenvoudiger dan het bijhouden van een groot aantal fysieke simkaarten.
  • Flexibele abonnementen voor dagen, weken of maanden naar behoefte: Bij veel prepaid lokale simkaarten moet u voor een hele maand betalen. Dat kan er echter toe leiden dat u te veel betaalt als u de dienst slechts een paar dagen of weken nodig hebt. eSIM-dataplannen zijn daarentegen flexibel en u kunt precies de hoeveelheid data of de duur kopen die u nodig hebt.

Roam uw weg met een internationale eSIM

Nu u weet hoe een internationale eSIM werkt, heeft u een extra hulpmiddel tot uw beschikking wanneer u de volgende keer op reis gaat. Een eSIM betekent mobiele datavrijheid zonder hoofdpijn, verbindingsonzekerheid of pijnlijke rekeningen. Connectiviteit was nog nooit zo gemakkelijk, met meer dan 200 landen en regio's beschikbaar op de Airalo-marktplaats.

Bent u uw volgende grote reis aan het plannen? Bekijk hier de Airalo-winkel om te zien welke mogelijkheden er zijn.


Klaar om eSIM’s te proberen en de manier waarop je verbonden blijft te veranderen?

Download de Airalo-app om je eSIM’s te kopen, te beheren en op te waarderen, altijd en overal!

Airalo | Download mobile app
Airalo | Use your Free Credit

Gebruik je gratis tegoed.

Je kunt USD $3.00 aan Airmoney verdienen door je verwijzingscode te delen met vrienden.