Како да ги променам моите поставки за APN?

Вашето APN е „Име на пристапна точка“ на вашиот уред и можеби ќе треба да ги приспособите поставките за APN на уредот за да добиете пристап до мобилен интернет со одредени eSIM-картички од Airalo. 

Ако за вашата eSIM-картичка се потребни поставките за APN, деталите за APN може да ги најдете на страницата за инсталација на eSIM така што ќе отидете на Мои eSIM-картички > Детали > Инсталирајте eSIM/Пристапете до мобилен интернет.

Следете ги следниве чекори за да поставите APN:

На iOS:

1. Одете во Поставки на вашиот уред

2. Одете на Мобилен/Мобилни податоци

3. Изберете ја вашата eSIM-картичка под Cellular/Mobile Data Plans

4. Одете на Мобилен/Мобилна податочна мрежа

5. Напишете ги новите поставки за APN во полето Cellular/Mobile Data APN како што се напишани во Деталите за инсталација на eSIM (сите мали букви, сите еден збор) *globaldata е пример. Имајте предвид дека различни eSIM-картички може да имаат потреба од различни типови APN. Можете да го научите APN-то на вашата eSIM со одење на страницата Инсталирај eSIM/Пристапни податоци на вашата сметка на Airalo. Во случај APN да не е достапен, тоа значи дека APN на eSIM е автоматски конфигуриран. 

6. Другите полиња можете да ги оставите празни

На Android:

1. Одете во Поставки на вашиот уред

2. Одете во делот Мрежа и Интернет дел

3. Одете на Мобилни мрежи

4. Одете на Имиња на пристапни точки 5. Напишете ги новите поставки за APN како што се напишани во Деталите за инсталација на eSIM (сите мали букви, сите еден збор)

*globaldata е пример. Правилните поставки за APN ќе бидат споделени со вас на страницата Install eSIM/Access Data. 

6. Останатите полиња можете да ги оставите празни.

Ако имате какви било прашања, слободно контактирајте со поддршката.

Поврзани прашања

Други теми

Сѐ уште ви треба помош?

Стапете во контакт со нас и нашиот тим за поддршка на клиентите ќе ви одговори веднаш.
Испратете ни порака
Авторски права Airalo © 2021
  • x