Влијание

Како глобална организација, Airalo инвестираше во многу иницијативи за промовирање на здравјето, безбедноста, одржливоста и благосостојбата на другите.

Глобалната еднаквост има многу форми. Суштината на нашата организација е дека ние веруваме во глобалното поврзување на сите во светот. Без разлика каква технологија имате и каде се наоѓате, нашата цел е сите да бидат поврзани. Слободата и можноста да се користи технологијата со нејзиниот целосен потенцијал полека се претворија од привилегија во неопходност додека стануваме сѐ повеќе меѓусебно поврзани.

Додека се движиме кон дигитална иднина, ќе продолжиме да промовираме еколошки и иновативни решенија што ја намалуваат потребата за пластика и отпад од конвенционалните SIM-картички.

Еве кои иницијативи ги предводиме: 

Влијание

Хуманитарна помош

Како компанија посветена на глобалното поврзување, секогаш бараме начини како да ја употребиме нашата телекомуникациска инфраструктура и партнерства за да овозможиме поврзување онаму каде што е најпотребно.

Обезбедивме услуги за мобилен интернет за:

Хуманитарна помош
Украина

Фондот Help Ukraine Connect, 2022 г.

Тимот на Airalo го формираше фондот Help Ukraine Connect за да ги поддржи милионите Украинци раселени поради војната. Собраните средства одат директно кај Украинците на кои им е потребен пристап до мобилен интернет во овие тешки времиња.

Мјанмар

Граѓанските немири во Мјанмар, 2021 година

За време на граѓанските немири и конфликтот во Мјанмар, достапноста на телекомуникациите беше оскудна, па повеќето граѓани не можеа да пристапат до основните SIM-ресурси. За среќа, eSIM-услугите на Airalo сè уште работеа. Брзо станавме водечко решение за мобилен интернет во регионот. Airalo вложи време, пари и ресурси за Мјанмар да остане поврзан со остатокот од светот.

Австралија

Австралиските шумски пожари, 2020 г.

Тимот на Airalo се мобилизираше за да создаде фонд за помош, при што сите приходи од продажбата на австралиските eSIM-картички ќе бидат наменети за оние кои беа најпогодени од трагичната природна катастрофа од шумските пожари во Австралија.

Образование

Детскиот фонд на Airalo беше иницијатива родена од соработката со Children International, глобална непрофитна организација за спонзорство на деца.

Фондот на Airalo ги финансира децата во земјите во развој, помагајќи околу снабдувањето со храна, вода, засолниште и образование. Нашата цел е да спонзорираме ново дете за секој вработен којшто ќе се придружи на компанијата, а со растење на Airalo, се надеваме дека ќе изградиме подобра иднина за овие деца.

Образование

Чиста вода

Airalo го спонзорираше руралниот град Бабу во Камерун, градејќи бунар во центарот на градот.

Секој ден во руралните заедници низ Африка, милиони луѓе страдаат од немањето пристап до чиста и безбедна вода. На глобално ниво, 1 од 9 лица сè уште немаат пристап до чиста вода, но во многу африкански региони тоа е 8 од 9. Водата е секојдневен и голем предизвик. Без вода, не може да одгледувате храна, не може да останете здрави, не може да одите на училиште и не може да продолжите да работите. За децата на училишна возраст, тоа е товар што ги заробува во сиромаштија. Пристапот до безбедна вода ќе ја сруши првата препрека за подобар живот и ќе ги претвори проблемите во потенцијал, отклучувајќи ги образованието, економските можности и подобреното здравје.

Чиста вода

Еколошка одржливост

Пластиката става огромен товар на планетата и горди сме што создадовме производ којшто масовно ја намалува потребата за пластичните SIM-картички и нивната амбалажа.

Секоја година се произведуваат над 4 милијарди SIM-картички; тоа е еднакво на милиони тони пластика што се користат и фрлаат, галони гориво и сè поограничени ресурси што се користат во производниот процес.

Додека остатокот од светот се стреми да прифати поодржливи практики за производство и дистрибуција, Airalo е посветена на постојано изнаоѓање нови и иновативни начини за намалување на нашиот сопствен јаглероден отпечаток.

Еколошка одржливост

Сакате да дознаете повеќе за Airalo?