Се соочувам со „Грешка при автентикацијата на PDP“

Грешката при автентикацијата на PDP може да биде поврзана со вашите поставки или со мобилниот интернет/важноста на eSIM-картичката.  Проверете ги следниве ставки:
  • APN е поставено според информациите од страницата за инсталација на eSIM доколку е потребно (сите мали букви, сите еден збор)
  • Имате преостанат мобилен интернет на вашата eSIM-картичка: ако се обидете да се поврзете кога нема преостанат мобилен интернет, може да наидете на оваа грешка.
  • Поврзани сте на поддржаната мрежа како што е предложено на страницата за инсталација на eSIM
За да ја најдете страницата за инсталација на eSIM и сите детали, одете во „Мои eSIM-картички > Детали > Инсталирајте eSIM“ и лизгајте надолу на страницата. Во овој случај, ресетирајте ги мрежните поставки. Ако горенаведените чекори не помогнат, обидете се да ги ресетирате мрежните поставки*:
  • Одете на „Поставки“ на уредот
  • Одете на „Општи“
  • Одете на „Ресетирај“
  • Одете на „Ресетирај ги мрежните поставки“
  • Рестартувајте го уредот
*Ресетирањето на мрежните поставки ги ресетира постојните Wi-Fi мрежи и лозинки, мобилните поставки и поставките за VPN и APN.
Ако проблемот продолжи, контактирајте со нас за дополнителна помош. Ако имате какви било прашања, слободно контактирајте со поддршката.

Поврзани прашања

Други теми

Сѐ уште ви треба помош?

Стапете во контакт со нас и нашиот тим за поддршка на клиентите ќе ви одговори веднаш.
Испратете ни порака
Авторски права Airalo © 2021
  • x