Што да направам ако не можам да ја избришам eSIM-картичката од Airalo од мојот Samsung Galaxy S22?

Некои корисници на Samsung Galaxy S22 пријавија познат проблем дека не може да го избришат профилот за eSIM-картичката од Airalo од нивниот уред или управникот со SIM не се вчитува поради софтверска грешка.  Овој проблем може да ве обесхрабри, но не грижете се – достапни се решенија што ќе ви помогнат да управувате со вашите eSIM-картички додека не се објави ажурирање на софтверот од Samsung за да се реши проблемот. Проверете дали има ажурирања на софтверот. Ако е достапно ажурирање, преземете го и инсталирајте го.

 1. ОДЕТЕ на „Поставки“.
 2. ЛИЗГАЈТЕ НАДОЛУ и ДОПРЕТЕ Ажурирање на софтверот.
 3. ДОПРЕТЕ Преземи и инсталирај.

Отстранете/додајте ја физичката SIM-картичка. Ова ќе го принуди управникот со SIM да ја вчита повторно.

 1. ВМЕТНЕТЕ ја игличката за отстранување на SIM-картичката во отворот за да ја ослободите фиоката.
 2. Пополека извлечете ја фиоката од отворот за фиоката.
 3. УВЕРЕТЕ се дека физичката SIM-картичка е во фиоката.
 4. ВМЕТНЕТЕ ја фиоката назад во отворот за фиоката.

Рестартирајте го уредот. Едноставно рестартирање може да ги реши сите технички проблеми.

 1. ПРИТИСНЕТЕ и ЗАДРЖЕТЕ ги страничното копче и копчето за намалување на јачината на звукот истовремено.
 2. ДОПРЕТЕ Рестартирај.
 3. ДОПРЕТЕ ја опцијата Рестартирај повторно.

Ресетирајте ги мрежните поставки. Ова ќе ги ресетира сите мрежни поставки, вклучително и Wi-Fi, мобилен интернет и Bluetooth.

 1. ОДЕТЕ на „Поставки“.
 2. ЛИЗГАЈТЕ НАДОЛУ и ДОПРЕТЕ Општо управување.
 3. ДОПРЕТЕ Ресетирај.
 4. ДОПРЕТЕ Ресетирај ги мрежните поставки.
 5. ДОПРЕТЕ Ресетирај ги поставките за да потврдите.

Доколку проблемот со бришењето на eSIM-картичката од Airalo се појавува и откако ќе ги испробате горенаведените решенија, контактирајте со Samsung или вашиот оператор бидејќи проблемот може да е поврзан со софтверот на уредот. Ако имате какви било прашања, слободно контактирајте со нашиот тим за поддршка и ние со задоволство ќе ви помогнеме!

Поврзани прашања

Други теми

Сѐ уште ви треба помош?

Стапете во контакт со нас и нашиот тим за поддршка на клиентите ќе ви одговори веднаш.
Испратете ни порака
Авторски права Airalo © 2021
 • x