Како можам да надополнам eSIM-картичка?

Само eSIM-картички за повторно полнење може да се надополнат. Може да проверите дали eSIM-картичката е за повторно полнење или не во картичката „Дополнителни информации“ пред купувањето. 

По купувањето, може да ја најдете опцијата „Надополнување“ достапна за eSIM-картичките за повторно полнење во картичката „Мои eSIM-картички“.

1. Најавете се на вашата сметка на Airalo

2. Одете на Мои eSIM-картички

3. Допрете „Надополнување“ на eSIM-картичката на којашто сакате да додадете нов пакет

4. Изберете го пакетот за надополнување што го сакате

 

Ако нема копче „Надополнување“ или копчето не работи, тоа значи дека eSIM-картичката не е за повторно полнење или имало промена на мрежниот оператор за eSIM-картичката. Во тој случај, купете нова eSIM-картичка. 

Забелешка: ако надополнувањето не се активира автоматски, следете ги чекорите подолу.

  • Рестартирајте го телефонот откако ќе ја надополните услугата 
  • Вклучете и исклучете го авионскиот режим за да ја вратите врската 

Ако имате какви било прашања, слободно контактирајте со поддршката.

Поврзани прашања

Други теми

Сѐ уште ви треба помош?

Reach out to us and our customer support team will get back to you in a jiffy.
Испратете ни порака
Авторски права Airalo © 2024