Дали можам да користам врзување (Лична точка на пристап)?

Да, може да ја користите вашата лична точка на пристап со вашата eSIM-картичка под услов таа е поддржана од вашиот уред и мрежата.

На iOS:

 1. Одете на „Поставки“
 2. Personal Hotspot
 3. Вклучете ја опцијата „Allow Others to Join“

Одете на страницата за инсталација на eSIM за да проверите дали е потребно APN. Во случај eSIM-картичката да бара APN да се постави рачно, ќе треба да го направите тоа и за APN на точката на пристап, како што следува:

 1. Одете на Поставки на вашиот уред
 2. Одете на Cellular/Mobile Data
 3. Одете на вашата eSIM-картичка под Cellular/Mobile Data Plans
 4. Одете на Cellular/Mobile Data Network 
 5. Во полето Personal Hotspot APN, напишете го APN како што е напишано во деталите за инсталација на eSIM (сите мали букви, сите еден збор)
 6. Оставете ги корисничкото име и лозинката празни

На Android:

За да ја вклучите точката на пристап на вашиот уред, следете ги овие чекори: 

 1. Поставете го APN пред да овозможите „Точка на пристап и врзување“
 2. Од почетниот екран, одете на Поставки на вашиот уред (повлечете ја надолу лентата за известувања и притиснете го копчето за поставки во форма на запченик) 
 3. Одете на Мрежа и интернет 
 4. Допрете „Точка за пристап и поврзување.
 5. Допрете „Точка на пристап на Wi-Fi“ и вклучете „Точка на пристап на Wi-Fi“ 

Ако имате какви било прашања, слободно контактирајте со поддршката.

Поврзани прашања

Други теми

Сѐ уште ви треба помош?

Стапете во контакт со нас и нашиот тим за поддршка на клиентите ќе ви одговори веднаш.
Испратете ни порака
Авторски права Airalo © 2021
 • x