Како да заштедам мобилен интернет на мојот уред со Android?

Уредите со Android доаѓаат со функцијата „Штедач на мобилен интернет“ којашто им овозможува на корисниците да контролираат кои апликации може да пристапат до мобилниот интернет во заден и преден план. Апликациите во заднина трошат многу мобилен интернет, па управувањето со нивниот пристап може да ви помогне да заштедите на потрошен интернет. Еве како да го направите тоа.  

За уреди Samsung Galaxy:

  1. ОТВОРЕТЕ ја апликацијата Поставки и потоа ДОПРЕТЕ Врски.
  2. ДОПРЕТЕ Потрошен интернет.
  3. ДОПРЕТЕ Штедач на мобилен интернет.
  4. ДОПРЕТЕ го преклопникот до „Вклучи сега“ за да ја активирате функцијата „Штедач на мобилен интернет“.

Може да изберете и кои апликации да продолжат да користат мобилни податоци кога е овозможен Заштеда на податоци. Допрете Дозволено за користење податоци додека е вклучен „Штедачот на податоци“, а потоа допрете го прекинувачот до апликацијата(ите) за да дадете дозвола. За уредите на Google Pixel:

  1. ОТВОРЕТЕ ја апликацијата Поставки и потоа ДОПРЕТЕ Мрежа и интернет.
  2. ДОПРЕТЕ Штедач на мобилен интернет.
  3. ДОПРЕТЕ го преклопникот до „Користи Штедач на мобилен интернет“ за да ја активирате функцијата „Штедач на мобилен интернет“.

Може да изберете и кои апликации може да продолжат да користат мобилен интернет кога е овозможен „Штедачот на мобилен интернет“. ДОПРЕТЕ „Неограничен мобилен интернет“, потоа ДОПРЕТЕ на преклопникот до апликациите за да дадете дозвола.

Ако имате какви било прашања, слободно контактирајте со нашиот тим за поддршка и ние со задоволство ќе ви помогнеме.

Поврзани прашања

Други теми

Сѐ уште ви треба помош?

Стапете во контакт со нас и нашиот тим за поддршка на клиентите ќе ви одговори веднаш.
Испратете ни порака
Авторски права Airalo © 2021
  • x